Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Cem Garipoğlu teslim oldu
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Cem Garipoğlu teslim oldu

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
S3Z3R Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator
Simge

Kayıt Tarihi: 31-03-2007
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 820
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı S3Z3R Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Cem Garipoğlu teslim oldu
    Gönderim Zamanı: 17-09-2009 Saat 12:13
 
 
Münevver Karabulut'un cinayet zanlısı Cem Garipoğlu, 197 gün sonra ailesinin avukatları aracılığıyla saat 00,45'de polise teslim oldu.
 
 
 
Olayı, İstanbul Valisi Muammer Güler, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Asayiş Şube Müdürlüğü'nde yaptıkları basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdular. Vali Muammar Güler, açıklamasında devletin verdiği sözü tuttuğunu, bunun için emniyet birimlerine teşekkür ettiğini söyledi.
 
 
Cinayet, televizyon rogramlarına konu oldu. Ailesi ve yakınları vatandaşların da desteği ile zanlının yakalanması için yürüyüşler düzenledi. Baba Süreyya Karabulut, Cem Garipoğlu'nun cinayetten sonra yakalanıp serbest bırakıldığını iddia edince, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah tarafından mahkemeye verildi. Ayrıca acılı baba, cinayetten sonra Celalettin Cerrah'ın Cem Garipoğlu'nun amcası Hayyam Garipoğlu ile görüştüğünü iddia etti. Süreyya Garipoğlu, yaptığı açıklamalarda polislerin aileden rüşvet aldığını söyledi. Celalettin Cerrah ise iddiaları sert bir dille eleştirdi. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Münevver Karabulut cinayeti hakkında İşişleri Bakanlığı ve Cumhuriyet Savcılığı'ndan bilgi istedi.

Karabulut ailesinin ilk avukatları Faruk Zorba ile Tülay Tonkuş, aile ile aralarındaki sorun nedeniyle davadan çekildi. Baba Karabulut, farklı yerlerde yaptığı eylem ve açıklamalarla cinayeti sürekli gündemde tutmayı başardı. Bir ara cinayetin sananist cinayeti olduğunu, Cem Garipoğlu ve ağabeyi Levent Garipoğlu'nun satanist sitelere üye olduğunu iddia etti.

Adli Tıp skandalı
Skandallara adı karışan Adli Tıp Kurumu bu kez de Münevver'in iç çamaşırına sperm bulaştırdı. Baba Süreyya Karabulut bunun üzerine Adli Tıp Kurumu ve Adalet Bakanlığı'nı mahkemeye vereceğini söyledi. Baba, basın mensuplarına, "Kızımı Garipoğlu katletti, Adli Tıp lekeledi" dedi. Bu süreçte Cem Garipoğlu'nun yakınlarının DNA örneği alındı. Garipoğlu'nun babası Mehmet Nida Garipoğlu ve annesi Tülay Makbule Garipoğlu gözaltına alınıp serbest bırakıldı. Anne daha sonra yurtdışına çıktı. Serbest bırakılmaları büyük tepki çekince baba Garipoğlu tekrar gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Tüm yaşananlara rağmen cinayetin aydınlatılamaması toplumun her kesiminden büyük tepki gördü. Münevver Karabulut için Facebook'tan sayfalar oluşturuldu. Adına şiirler yazıldı. Yapımcı Melih Göğebakan Münevver Karabulut'un hayat hikayesini anlatan film çekmeye karar verdi. Ve birçok ünlü oyuncunun rol aldığı filmin çekimlerine başlandı.

İhbarlar arttı
Kamuoyundan Cem Garipoğlu ile ilgili hergün farklı iddialar ortaya atılmaya başlandı. Polise hergün Garipoğlu'nu gördüklerini söyleyen telefon ihbarları geldi. Rusya, ABD, İsrail, Ermenistan ve daha birçok farklı ülkede olduğu yönünde ihbarlar yapıldı. Türkiye'den de farklı illerde çok sayıda ihbar geldi. Basında bununla ilgili hergün haberler yer aldı. Bu sırada İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın oldu. Çapkın, yaptığı açıklamalarda çemberin daraldığını söyleyerek zanlının yakalanacağı yönde sinyaller verdi. Bu açıklamalardan sonra zanlının yakalandığı yönünde çok sayıda haber yapıldı, ancak haberler yalanlandı.

Ve teslim oldu
Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın "Çember darıldı" şeklindeki açıklamalarından kısa bir süre sonra Cem Garipoğlu, avukutları aracılığıyla taslim oldu. Cem Garipoğlu, babasının vekalet verdiği avukatla irtibata geçerek teslim olacağını söyledi. İki avukat Cem Garipdolu'nun geleceğini söylediği E-5 karayolu Bahçelievler mevkini giderek yol kenarında beklemeye başladı.

Cem Garipdoğlu'nun saat 00.45'de geldiğini belirten Avukat Aytekin Kaya, "Cem otomobile bindiğinde, 'Babamın içeride olmasından çok büyük vicdan azabı çekiyorum. Ona çok üzüldüm. Karnım çok aç. Bana sucuk ekmek alır mısınız' dedi. Daha sonra otomobilin teybinden Frank Sinatra'yı dinledi. Bahçelievlerde bir yerde sucuk ekmek aldık. Başka bir şey konuşmadı. Daha sonra Bahçeliveler İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gittik. Oradan da Asayiş Şube Müdürlüğüne teslim edildi" diye konuştu.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen Cem Garipoğlu, ilk işlemlerinin ardından sağlık kontrolü için Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Garipoğlu sağlık kontrolünün ardından tekrar Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Açıklamalar
Olayı, İstanbul Valisi Muammer Güler, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Asayiş Şube Müdürlüğü'nde yaptıkları basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdular.

İlk açıklamıyı Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal yaptı. Köksal olayla ilgili, "Arkadaşlarımız, bugün şüpheliyi yakalamak suretiyle kendi sorumluluklarını yerine getirmişlerdir. Esasen bizim polis teşkilatımızın yoğun çalışması, özellikle suçların olmadan önlenmesi ama suçlar olduktan sonra da mutlaka failinin yakalanması, bir şekilde ele geçirilmesi içindir" dedi.Kızlarını kaybeden ailenin acısının belli ölçüde hafiflediğini, zanlıyı bulma görevinin süratle yerine getirildiğini ifade eden Köksal, bu bakımdan tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ettiğini kaydetti.

Bugüne kadar zanlıya yönelik pek çok ihbar yapıldığını, bunların bir kısmının asılsız çıktığını dile getiren Köksal, ancak yine de ihbarların tümünün değerlendirildiğini belirterek, "Arkadaşlarım her şeyi değerlendirerek bugüne geldiler. Ben tekrar arkadaşlarıma bu çalışmalarındaki üstün gayretleri nedeniyle huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Sizlerin de kamuoyunda olayı devamlı sıcak tutmak suretiyle bir noktada olayın çözülmesine destek olduğunuzu düşünüyorum. Bu bakımdan bu toplumsal olaya böylesine bir reaksiyon gösteren basın mensubu arkadaşlarıma da teşekkür ederken, bir kez daha Türk polisini huzurlarınızda kutluyorum" dedi.

Vali Güler ise açıklamasında, "3 Mart 2009 yani 6.5 ay önce Beşiktaş Etiler'de bir çöp konteynerinde Münevver Karabulut maalesef vücudu başından ayrılmış şekilde bulundu. Polisin operasyonları oldu. Olayın hemen ardından 4 saat içinde delilleri ve şüphelisi belirlendi. Bir tek yakalama kalmıştı. Kırmızı bültünler, yakalama kararları çıkartıldı ancak yakalanamamıştı. Bugün saat 00.45 de firari Cem Garipoğlu ailesi tarafından avukatlarıyla polise teslim edildi. Yapılan sıkı takip, yoğun bir izleme, çemberin daralması teslime zorlama sürecini oluşturmuştur. Biz bunları sizinle paylaşmamıştık.

Tabii ailesinin yaşadığı acılar, basında değişik şekilde yansıyan tepkiler nedeniyle konu kamuoyu gündeminde yer aldı. Bu nedenle tekrar ediyorum sayın Başbakanımız başta olmak üzere bu olayın takibi için çok özel talimatlar verildi. Takibi yapıldı. Sayın İçişleri Bakanımızın, Emniyet Genel Müdürümüzün ve İstanbul Valiliği ve İstanbul Emniyet Müdürümüzün bütün birimleri, ilgili arkadaşlar önemli çalışma icinde bulundular.

Daha önceki emniyet müdürümüzün döneminde ve şimdiki müdürümüz Sayın Çapkın’n zamanında da çalışmalar sürdürüldü. Bundan sonraki süreç adliye boyutudur. Bağımsız Türk Yargısı elde edilen delilleri değerlendirecek ve gerekli karararını verecek. Bizim açımızdan firari sanık yakalanmıştır. Gıyabi yakalama kararı, hicabiye çevrilmek üzere Cumhuriyet Savcılığına teslim edilecektir. Sağlık durumunda görünen bir sıkıntı yoktur. Ama kanunlar gereği sağlık kontrolüne gidecektir" diye konuştu.

Vali Güler, Cem Garipoğlu'nun nerede saklandığı ve ilk ifadesiyle ilgili sorulan soruları ise yanıtsız bıraktı.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da, "Polisin, olayı bir maraton gibi görmesi ve bu olayı her polis kendi cocuğunun katilini arıyor gibi araması sonucu oluşan baskılar teslime zorlamıştır. Aileyi suçu işleyen kişiyi teslime zorlamıştır. Bu sonucu alacağımızı, böyle olacağını daha önceki zamanlardan biliyorduk. Bugün sonucunu aldık. Teslim etmek zorunda kaldılar. Ben özellikle bu konuyla çok yakından ilgilenen mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Konunu üzerine istikrarla yürüdüler. Dosyayı kapatmadılar. Huzurlarınızda teşekkür ediyorum kendilerine. Tüm Türkiye'de polis, zanlının yurt dışına çıkmamasıyla ilgili önlemleri aldı. Her ilde, her polis memuru, gelen her ihbara aynı ciddiyetle baktı. Böylece çember, İstanbul etrafında daraldı. Ardından da bugün zanlı teslim edildi" dedi. Emniyet Müdürü Çapkın, olayın sistematik bir çalışmanın sonucu olduğunu da belirterek, konuyla ilgili hassasiyet gösteren herkese teşekkür etti.
 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.157 Saniyede Yüklendi.