Bilginin Adresi Homepage
Forum Home Forum Home > Oyun > Oyun Download
  New Posts New Posts
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

REKLAM ALANI

El dokuma Konya Kilim, Kayseri Kilim, Antik Milas Halı, Antik Yörük Kilim, Hint Kilim

Konya Kilimleri Kayseri Kimleri Yörük İran ve Antika Kilimler Hint Kilimleri

Yeni ve 2. El İnşaat Yapı Malzemeleri

Masa iskele, Beton Paspayı, Kalıpaltı iskele, Güvenlikli iskele

Fayer İnşaat Ergenekon İnşaat


Sensible World of Soccer 96/97 Kurulumu Resimli ve Videolu Anlatım

 Post Reply Post Reply Page  12>
Author
Message
invertor View Drop Down
Security Professional
Security Professional
Avatar
İnventor

Joined: 18-01-2008
Status: Offline
Points: 3327
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote invertor Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Sensible World of Soccer 96/97 Kurulumu Resimli ve Videolu Anlatım
    Posted: 09-09-2009 at 18:29

Oyunlar ile aram yoktur fakat Lüzumu üzerine Sensible world 96/97 severlerini için   Windows xp,  Vista ve Windows 7 olmak üzere tarafımdan  video anlatımlı  kurulumu yapılmıştır.

Böylelikle  bu videolu anlatımlar ile yine bir ilki gerçekleştirmiş olduk :)

Bu bağlamda eski dos oyunlarını oynamak isteyenler    buradaki anlatımı örnek alabilirler

 

Öncelikle sanal dos programını indirin

Download 


You must be a registered member and post a reply in this topic to view the hidden content within this post!

 
 
 
Oyunu indirmek için

Windows xp,  Vista ve Windows 7 videolu anlatım

 
Not: Oyunda ses problemsiz çalışmaktadır. Çekmiş olduğumuz videoda ses kaydı bulunmamaktadır.

 

****************************************************************

Xp resimli anlatım

C nin içerisine dos adında bir klasör oluşturun. O klasörün içi nede oyunlar adında bir klasör oluşturun.

Ardından indirmiş olduğunuz  DOSBox0.73-win32-installer.exe programını çalıştırın

 

Kurulumu C:\dos klasörü içerisine yapın.
 

 

Kurulum bittikten sonra   Masa üzerinde simgesi bulunan DOSBox 0.73. Programınıçalıştırın aşağıdaki gibi bir ekran ile karşılaşacaksınız.

Yukarıdaki ekranı gördükten sonra Programı kapatın  ardından  aşağıdaki işlemleri uygulayın

*******************************************************

Başlat - çalıştır'ı açın komut satırına aşağıdaki adresi kopyalayıp çalıştırın (Not  defteri ile açabilirsiniz)
 

Xp için


"C:\Documents and Settings\sizin kullanıcı adınız\Local Settings\Application Data\DOSBox\dosbox-0.73.conf"
 

Vista için

C:\Users\sizin kullanıcı adınız\AppData\Local\DOSBox\dosbox-0.73.conf

 
Windows 7 için

C:\Users\sizin kullanıcı adınız\AppData\Local\DOSBox\dosbox-0.73.conf

Not:
Sizin kullanıcı adınız = Bu kısımı silip bilgisayardaki oturum açma adınızı yazınız.

Örnek:
"C:\Documents and Settings\invertor\Local Settings\Application Data\DOSBox\dosbox-0.73.conf"
 

Sayfanın sonuna aşağıdaki kodları ekleyin

mount C C:\dos\Oyunlar
mount D D:\ -t cdrom
C:
CLS

 

Ve dosyayı kapatın gelen uyarıya evet diyerek yapmış olduğunuz değişiklikleri kaydetmiş olacaksınız.

Eğer oyun klasörünüzün ismi farklıysa bu kısımda bulunan C:\DOS\Oyunlar değiştirebilirsiniz "mount C C:\DOS\Oyunlar"

Eğer cd rom sürücünüzün ismi farklıysa bu kısımda bulunan  D harflerini değiştirebilirsiniz "mount D D:\ -t cdrom"

Örnek:

Kurulum klasörümüzün ismi msdos olsun içerisine oyunları kopyalayacağımız klasörün ismide nostalji olsun burayı mount C C:\DOS\Oyunlar Bu şekil değiştirmeniz gerekir mount C C:\msdos\nostalji

Cd rom sürücümüz F olsun burayı mount D D:\ -t cdrom Bu şekil değiştirmeniz gerekir mount F F:\ -t cdrom


Böylelikle DOSBox a cd rom sürücümüzü ve kullanacak olduğumuz dizini tanıtmış olduk.

 

*******************************************************
Ek bir ayar


Dosbox ın tam ekran olması için

Burayı
fullscreen=false
fulldouble=false

Bu şekil değiştirin

fullscreen=ture
fulldouble=true
C:\Msdos\DOSBox-0.72\ konumunda bulunan dosbox.conf dosyasını not defteri ile tekrar açın

İşte DOSBox kullanıma hazır



Şİmdi geçelim oyunumuzun kurulumuna.

Not: Oyun cd ile oynanır  cd siz oynamak isteyen  Deamon tools programını kullanarak sanal cdrom oluşturabilir.

d: yazıp Enter tuşuna basıyoruz akabinde install yazıp tekrar enter tuşuna basıyoruz.

Oyun kurulum ekranından Englis dilini seçerek kurma işlemine devam ediyoruz

Oyunu nereye kuracağımızı soran bir ekranla karşılaşacaksınız c:  yazıp Enter tuşuna basın

Gerekli olan dosyalar kopyalandı şimdi ise standart klavye  ayarları yapmak üzere resimde belirtilen menülere sırası ile tıklayın

Up için yukarı ok tuşuna tıklayın

Down için Aşağı ok tuşuna tıklayın

Left için Sol ok tuşuna tıklayın

Right için sağ ok tuşuna tıklayın

Fire için  Enter tuşuna tıklayın

Key Select  kısmının görüntüsü aşağıdaki gibi olacak Ardından ok butonunu tıklayın

Exit butonunu tıklayın

Yapılan bu ayarları kaydetmek için Save Settings butonunu tıklayın açılan pencereden save  buyonunu tıklayarak ayarlarınızı kaydedin.

Exit butonunu tıklayarak kurulum işlemini bitirmiş olun

 

Şimdi kurmuş olduğumuz oyunu çalıştıralım

İsterseniz direk sws yapıp oyunu çalıştırabilirsiniz.

Artık oyunu oynamak için istediğiniz zaman masa üzerinden  DOSBox 0.73 tıklayarak  açılan pencereye  sws yazıp enter tuşuna basmanız yeterlidir

 

Efsane  olan sensible oyundan görüntüler

 

 

Saygılarımla

invertor



Edited by invertor - 01-10-2013 at 10:40
Back to Top
S3Z3R View Drop Down
Moderator
Moderator
Avatar

Joined: 31-03-2007
Status: Offline
Points: 831
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote S3Z3R Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09-09-2009 at 22:20
Çalışmalarından dolayı takdir ediyorum.
Back to Top
deezire View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye
Avatar

Joined: 23-09-2009
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 0
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote deezire Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24-09-2009 at 00:31
Çok güzel bir çalışma..Yalnız install komutu ''İllegal Komut'' hatası veriyor..Her yolu denedim beceremedim..Yerel disk (C:) , Yerel disk (D:) ,     DVD-RAM sürücüsü (E:) , DVD sürücüsü (F:)....Çalıştırla açtığımız dosyada hangi kombinasyonu yapmalıyım..Gerçi hepsini denedim sayılır ama başka bir şeyden sorun kaynaklandığını sanmıyorum..Yardımınız için şimdiden teşekkürler.Confused
Back to Top
invertor View Drop Down
Security Professional
Security Professional
Avatar
İnventor

Joined: 18-01-2008
Status: Offline
Points: 3327
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote invertor Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25-09-2009 at 17:40
Originally posted by deezire deezire wrote:

Çok güzel bir çalışma..Yalnız install komutu ''İllegal Komut'' hatası veriyor..Her yolu denedim beceremedim..Yerel disk (C:) , Yerel disk (D:) ,     DVD-RAM sürücüsü (E:) , DVD sürücüsü (F:)....Çalıştırla açtığımız dosyada hangi kombinasyonu yapmalıyım..Gerçi hepsini denedim sayılır ama başka bir şeyden sorun kaynaklandığını sanmıyorum..Yardımınız için şimdiden teşekkürler.Confused
 
- Öncelikle DOSBox ı açıp ekranın resmını gönderin bir bakalım  sorun DOSBox  kurulumundamı 
 
- C:\Documents and Settings\sizin kullanıcı adınız\Local Settings\Application Data\DOSBox\dosbox-0.73.conf
Burda bulunan dosbox-0.73.conf  dosyasında belirttiğim ayarları yaptınızmı
 
 
- Bu oyun cd ile oynanmaktadır  oyun oynarken cd yi  takacaksınız veya sanal cdrom kullanacaksınız.
 
Back to Top
mucahid61 View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye
Avatar

Joined: 28-10-2009
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 0
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mucahid61 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28-10-2009 at 12:24
ınstall yaparken c: yapıyorum "Path not found" Hatası veriyor
Back to Top
anaykh2010 View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye


Joined: 07-02-2010
Status: Offline
Points: 0
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote anaykh2010 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07-02-2010 at 16:51
akradaslar oyunun kurulum lınkı calısmıyor.yenıden eklenebılırmı?
Back to Top
invertor View Drop Down
Security Professional
Security Professional
Avatar
İnventor

Joined: 18-01-2008
Status: Offline
Points: 3327
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote invertor Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08-02-2010 at 11:31
Originally posted by anaykh2010 anaykh2010 wrote:

akradaslar oyunun kurulum lınkı calısmıyor.yenıden eklenebılırmı?
 
 
 
Link kırık değildir bu sorun Rapidshare'den kaynaklanmaktadır.
Free kullanıcılar  18:00 ila 00:00 arasında download yapmak istediklerinde; 
 
Sanırım bu tarz bir slot hatası alıyor;
 
Unfortunately right now our servers are overloaded and we have no more download slots left for non-members. Of course you can also try again later.
 
Premium hesabı olan uyeler bu hatadan etkilenmemektedir premium hesabı olmayan üyeler sise 18:00 ila 00:00 arası hariç diğer saatlerde download yapabilirler.
 
Saygılarımla
invertor
Back to Top
ares2010 View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye


Joined: 21-08-2010
Status: Offline
Points: 0
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ares2010 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21-08-2010 at 03:21
eline saglik tsk ler

Back to Top
fearless1905 View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye


Joined: 29-08-2010
Status: Offline
Points: 0
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote fearless1905 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30-08-2010 at 15:12
dos tan install yaptigimda english ten sonra install cikmior neden kaynaklanio olabilir bu?
Back to Top
gorkem View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye


Joined: 31-08-2010
Status: Offline
Points: 0
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote gorkem Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31-08-2010 at 14:13
Süper oldu yaaaaa !!!! emeğinize teşekkürler... hey gidi günler heyy!!!

peki arkadaşlar update olanağı varmı 2010-2011 türk ligi oyuncular felan...
2003 e kadar takip teyidm oyunun her yıl update yapılıyordu...
bilgisi olan varmı acaba?
tekrar TEŞEKKÜRLER
Back to Top
judgment666 View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye


Joined: 04-09-2010
Status: Offline
Points: 0
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote judgment666 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04-09-2010 at 02:01
Bayadır uğraşıyorum ama dos ta install yazınca this program cannot be run DOS mode diye hata veriyor. Yardım edebilicek bir arkadaş var mı acaba?
Şimdiden teşekkür ederim
Back to Top
judgment666 View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye


Joined: 04-09-2010
Status: Offline
Points: 0
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote judgment666 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04-09-2010 at 15:29
Bilen biri yardımcı olabilir mi acaba?
Back to Top
kral View Drop Down
Administrator
Administrator
Avatar

Joined: 08-03-2006
Status: Offline
Points: 933
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kral Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04-09-2010 at 21:50
Originally posted by judgment666 judgment666 wrote:

Bilen biri yardımcı olabilir mi acaba?
Videoda anlatılanları harfiyen uygularsanız sorunsuz bir şekilde çalışması gerekir
 
Bir yerlerde eksik bir işlem yapmadığınızdan emin olun
 
Konu hakkında açıklama yapılmış
 
Originally posted by invertor invertor wrote:

Originally posted by deezire deezire wrote:

Çok güzel bir çalışma..Yalnız install komutu ''İllegal Komut'' hatası veriyor..Her yolu denedim beceremedim..Yerel disk (C:) , Yerel disk (D:) ,     DVD-RAM sürücüsü (E:) , DVD sürücüsü (F:)....Çalıştırla açtığımız dosyada hangi kombinasyonu yapmalıyım..Gerçi hepsini denedim sayılır ama başka bir şeyden sorun kaynaklandığını sanmıyorum..Yardımınız için şimdiden teşekkürler.Confused
 
- Öncelikle DOSBox ı açıp ekranın resmını gönderin bir bakalım  sorun DOSBox  kurulumundamı 
 
- C:\Documents and Settings\sizin kullanıcı adınız\Local Settings\Application Data\DOSBox\dosbox-0.73.conf
Burda bulunan dosbox-0.73.conf  dosyasında belirttiğim ayarları yaptınızmı
 
 
- Bu oyun cd ile oynanmaktadır  oyun oynarken cd yi  takacaksınız veya sanal cdrom kullanacaksınız.
 
“Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.
Back to Top
birdirbirdir View Drop Down
Yeni Üye
Yeni Üye


Joined: 18-08-2011
Status: Offline
Points: 0
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote birdirbirdir Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20-08-2011 at 16:53
arkadaşlar joystick ayarı yaptım ama joystickin saece sol, üst ve basma tuşları çalışıyor.
yardım lütfen.
Back to Top
darklevelone View Drop Down
Daimi Üye
Daimi Üye
Avatar

Joined: 12-03-2006
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 382
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote darklevelone Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27-02-2012 at 23:15
hadi hortlatalım konuyu emeğe saygı için
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0.265 seconds.