Bilginin Adresi Homepage
Forum Home Forum Home > Yaşama Dair > Yemek Tarifleri
  New Posts New Posts
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

REKLAM ALANI

El dokuma Konya Kilim, Kayseri Kilim, Antik Milas Halı, Antik Yörük Kilim, Hint Kilim

Konya Kilimleri Kayseri Kimleri Yörük İran ve Antika Kilimler Hint Kilimleri

Yeni ve 2. El İnşaat Yapı Malzemeleri

Masa iskele, Beton Paspayı, Kalıpaltı iskele, Güvenlikli iskele

Fayer İnşaat Ergenekon İnşaat


Nar Ekşili Mercimek Yuvası !!!

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Fırtına View Drop Down
Moderator
Moderator
Avatar

Joined: 11-09-2008
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 689
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Fırtına Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Nar Ekşili Mercimek Yuvası !!!
    Posted: 01-08-2009 at 10:52
 
 
Malzemeler;
 
1 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım su bardağı ince bulgur
2 su bardağı su
3 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet roka
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı zeytin yağ
2 adet patates
1 adet domates
Tuz, kara biber, kırmızı biber, nane
 
Hazırlanışı;
 
Kırmızı mercimeği 2 bardak suyla haşlayın.
Haşlanan mercimeğe bulguru ekleyip şişmesini sağlayın.
Patatesin kabuklarını soyup haşlayın.
Haşlanan patatesi ve domatesi küp küp doğrayın.
Maydanoz, roka ve taze soğanı ince ince kıyın.
Kâsede patates, domates, roka, maydanoz ve taze soğanı karıştırın.
Haşlanmış mercimek ve bulguru yoğurma kabına alın.
Üzerine tuz, karabiber, kırmızı biber, nane, nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyin.
Malzemeler birbiriyle özleşene kadar iyice yoğurun.
Küçük bir kâse ya da fincanı mercimekle doldurun.
Tam ortasında parmağınızla delik açın.
Düz bir tabağa ters çevirip domates, patates karışımıyla doldurun.
Soğuk servis yapın.
 
 
                                                               '' Afiyet Olsun ''

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0.094 seconds.