Bilginin Adresi Homepage
Forum Home Forum Home > Yaşama Dair > Yemek Tarifleri
  New Posts New Posts
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

REKLAM ALANI

El dokuma Konya Kilim, Kayseri Kilim, Antik Milas Halı, Antik Yörük Kilim, Hint Kilim

Konya Kilimleri Kayseri Kimleri Yörük İran ve Antika Kilimler Hint Kilimleri

Yeni ve 2. El İnşaat Yapı Malzemeleri

Masa iskele, Beton Paspayı, Kalıpaltı iskele, Güvenlikli iskele

Fayer İnşaat Ergenekon İnşaat


Mantıı

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Fırtına View Drop Down
Moderator
Moderator
Avatar

Joined: 11-09-2008
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 689
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Fırtına Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Mantıı
    Posted: 25-06-2009 at 16:01
 
 
 
 
 
 
Malzemeler:

1. hamur malzemeleri:
* 2 su bardağı un
* 1 yumurta
* 1 tatlı kaşığı tuz
* ılık su
2. iç malzemeleri::
* 400 gr kıyma
* 4 kuru soğan
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı karabiber
3. çorba malzemeleri:
* 2,5 yemek kaşığı tereyağı
* yarım yemek kaşığı biber salçası
* yarım yemek kaşığı domates salçası
* 1,5 litre kaynamış su
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 2 su bardağı soğuk su

Hamurun hazırlanması:

1. 2 su bardağı un, 1 yumurta ve 1 tatlı kaşığı tuzu geniş bir kaba alın. azar azar ılık su ekleyerek oldukça sert bir hamur yapın.

2. Hamurun üzerini kapatıp içi hazırlayana kadar dinlendirin.

İçin hazırlanması:

1. 4 soğanı incecik kıyın. 400 gr kıyma, 1 tatlı kaşığı tuz ve bir tatlı kaşığı karabiber (isterseniz biraz da kırmızı biber) ile karıştırıp köfte harcı gibi yoğurun.

Mantıların yapımı:

1. Hamuru beze haline getirin. Eğer çok büyük açamayacaksanız 2 beze yapın.

2. Hamuru yarım mm kalınlığında (oldukça ince / börek yufkasından biraz daha kalın) açın. Açtığınız hamuru 1-1,5 cm’lik şeritler halinde kesin. bu şeritleri üstüste koyup 1,5 cm’lik karelere kesin.

3. Kıymalı içten parmağınızın ucuyla alıp karelerin ortasına koyun. Mantıları bohça gibi veya iki uçları verev gelecek şekilde kapatın.

Çorbanın hazırlanması:

1. 2,5 yemek kaşığı tereyağını, yarım yemek kaşığı biber salçasını ve yarım yemek kaşığı domates salçasını geniş ve derin bir tencereye koyun. Tereyağı eriyene kadar kavurun.

2. Tencereye 1,5 litre kaynamış suyu ekleyin ve 1 tatlı kaşığı tuz atın. Su kaynayınca mantıları ilave edin. Tahta bir kaşıkla (yapışmasınlar diye) hemen karıştırın. Mantılar pişene kadar 1-2 kez daha karıştırın. (Tencerenin ağzını hiç kapatmayın.)

3. Mantılar pişince tencerenin altını kapatın. Mantıların üzerlerine diri kalmaları için 2 su bardağı soğuk su ekleyin.

4. Mantıları suyuyla birlikte tabaklara alıp sarımsaklı yoğurt ve sumakla servis yapın.

Not: Salçalı değilde yoğurtlu yapacaksanız mantıları sade suda haşlayın. Sularını süzdürüp tabağa alıp sarmısaklı yoğurt ekleyin. Üzerlerine de tereyağı+ kırmızı biber ile hazırlanmış sostan gezdirin.  Sumak ilave edip servis yapın. Maydanoz ile de süsleme yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0.248 seconds.