Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar Güvenliði / Computer Security > Güvenlik / Security Makaleleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - OpenDNS kullanarak web sayfalarina icerik filtreleme !
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

OpenDNS kullanarak web sayfalarina icerik filtreleme !

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
megabros Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge

Kayıt Tarihi: 08-06-2009
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 752
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı megabros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: OpenDNS kullanarak web sayfalarina icerik filtreleme !
    Gönderim Zamanı: 08-06-2009 Saat 14:33

OpenDNS tarafindan uzun suredir ucretsiz  olarak verilen bir hizmet var: Domain tabanli icerik filtreleme. Kisaca yapi soyle calisiyor;

OpenDNS’e uye oluyorsunuz -> Uyelik sayfasindan ip araliginizi belirtiyorsunuz->Hangi kategorilerdeki iceriklerin bloklanacagini seciyorsunuz(Klasik icerik filtreleme sistemlerindeki gibi)->Sonra aginizda DNS sunucu olarak OpenDNS’în adreslerini veriyorsunuz ve boylece ek bir islem, yatirim yapmadan hizli bir icerik filtreleyiciye sahip oluyorsunuz.

OpenDNS’i kullanan istemci sayisinin 5 milyon oldugu ve bu sayinin hergecen gun arttigi dusunulurse yakin gelecekte piyasada dolasan icerik filtreleme sistemlerine ciddi bir rakip geliyor demektir.

Icerik filtreleme sistemlerde en onemli iki husus performans ve bloklanacak site veritabanidir.(Buna bir de loglama ve raporlama ekleyebiliriz). Performans konusunda OpenDNS’i gececek bir uygulama olmayacaktir zira daha dns sorgulama esnasinda istekler filtrelenecektir. Bu sistemi Spam engelleme icin kullandigimiz RBL Listelerine benzetebiliriz.

OpenDNS’în site veritabani henuz cok gelismis degil ama gonullu kullanicilar tarafindan her gecen gun siteler kategorilendiriliyor ve veritabani buyuyor.

Genel olarak dusunuldugunde hem ucretsiz olmasi hem de kurulum, bakim gibi kaynak gerektirecek islemleri olmamasi benim gozumde OpenDNS’i gelecegin icerik filtreleme sistemi olarakust siralara yerlestiriyor. Buyuk sirketler icin degil fakat orta olcekli ve kucuk olcekli sirketler icin denenesi bir cozum.

Tabi burada gozden kacirilmamasi gereken durum OpenDNS’in sizin tum DNS trafiginize hakim olmasi ki bu da sizin trafiginiz uzerinde istenilen islemin OpenDNS tarafindan yapilabilecegi manasina geliyor

Saygýlar..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.