Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - 90 yıldır uyuyor !!
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

90 yıldır uyuyor !!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 90 yıldır uyuyor !!
    Gönderim Zamanı: 16-05-2009 Saat 09:12
Esrarengiz mumyanın sırrı çözüldü
 
 

Mumyalanan Rosalia Lombardo tam 90 yıldır cesedi hiç bozulmadan sanki bir bebek gibi uyuyordu. Bu sırrı çözmek bilim adamlarının 90 yılını aldı.
 
 
Bugünlerde dünyada H1N1 olarak bilinen domuz gribinin bir benzeri olan İspanyol giribi sadece Avrupa'da 25 milyon can aldı.
 
 
 
 
 
 
 
Bunlardan biri de İtalyan general Mario Lombardo'nun minik kızı Rosalia Lombardo idi. Küçük kız İspanyol gribinden hayatını kaybettiğinde bu acıya dayanmak babasına çok zor geldi.
 
 
 
Acısını bir nebze olsun hafifletmek isteyen general Lombardo, kızını mumyalayarak ölümsüzleştirmek istedi. O yıllar sonra bile kızının sanki uyuyormuş gibi bin cam faunusta insanlara gülmesini istiyordu.
 
 
 
 
Bu işi yapacak adamı İtalya'nın Sicilya bölgesinde buldu. Mumya ustası Alfredo Salafia küçük kızı mumyalayarak camdan bir mezarın içine koydu. Ancak Salafia mumyalamada nasıl bir yöntem kullandığını kimseye söylemedi.
 
 
 
 
Ustalığının sırrını kendisiyle birlikte mezara götürdü. Şu anda İtalya'nın Palermo kentinde bir müzede bulunan küçük kızın nasıl mumyalandığının sırrını bulmak için arkeologlar yıllarca araştırma yaptı.
 
 
 
Ama bu sırrı çözmek Palermo Üniversitesi'nde çalışan arkeolog Piombino Mascali'ye nasip oldu. 1999 yılından bu yana mumya ustası Salafia'nın sırı üzerinde çalışan Mascali, tesadüfen bir el yazması eser buldu.
 
 
 
 
Salafia küçük kızı nasıl mumyaladığını burada detaylı bir şekilde açıklamıştı. Mascali, el yazmasının tıp tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtiyor.
 
 
 
Bilim adamları Salafia'nın küçük kızın kanını kimyasal bir madde ile değiştirdiğini tahmin ediyorlardı. Ama el yazmasına göre Salafia, Rosalia Lombardo'nun damarlarına alkol ve salisil karışımı bir sıvı enjekte etti. Mascali bulduğu el yazması üzerinde araştırmalarına devam ediyor.
 
 
 
 
 

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
CASPER Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 21-03-2006
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 527
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı CASPER Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26-05-2009 Saat 12:30

çok değişik bir konu ilginç Clap

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.164 Saniyede Yüklendi.