Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Spor > Futbol Genel > Fenerbahçe & Galatasaray
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - "GEREKİRSE CAS'A GİDERİZ!"
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

"GEREKİRSE CAS'A GİDERİZ!"

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
savage_team Açılır Kutu Gör
Daimi Üye
Daimi Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 25-01-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 291
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı savage_team Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: "GEREKİRSE CAS'A GİDERİZ!"
    Gönderim Zamanı: 12-02-2009 Saat 12:17

"GEREKİRSE CAS'A GİDERİZ!"

Galatasaray Kulübü'nün aylık divan kurulu toplantısı yapıldı. Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda, İrfan Aktar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, kulüp yönetimi adına başkan Adnan Polat ile üyeler Haldun Üstünel, Faruk Bil, Mehmet Helvacı, Murat Yalçındağ, Ali Haşhaş ve Nejat Uygur katıldı.

Adnan Polat, üyelere yaptığı konuşmada, özelikle son dönemde Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu ile yaşanan gerginliğe değinerek, yine sert ifadeler kullandı. Futbolu bir şov endüstrisi olarak gördüklerini ve hiçbir zaman ayrıcalık talep etmediklerini vurgulayan Polat, şöyle devam etti: ''Futbol Federasyonu'nu, yayınladığımız deklarasyonla çok ciddi eleştirdik. Bu durum, federasyon ile kurullarını ciddi şekilde rahatsız etmeye devam edecek. Futbolu yönetenlerin, kanunlar ve kurallarla yönetmesini istiyoruz. Galatasaray Kulübü için bir imtiyaz talebinde bulunmadık, kafamızdan da geçmiyor. Rahmetli Hasan Doğan federasyon başkanı olduğunda kendisiyle konuşup, 'Hiçbir talebimiz yok, yeter ki maçlar düzgün yönetilsin. Yarışmacıların hangisi iyiyse, o kazansın. Şartsız destekliyoruz' dedik. Mahmut Özgener'le de aynı şeyleri konuşup desteğimizi verdik, sözümüzün arkasında durduk. Ligler başladı ve Galatasaray takımı oyuncularına daha birinci maçtan başlayan tekmeler, tokatlar, dirsekler, anti futbol diye adlandırdığımız vakit geçirmeler... Mahmut Özgener'le eylül ayında görüşüp, şikayetlerimizi ilettik. Hakemlerimizin bazı konulara dikkat etmelerini, anti futbola önlem alınmasını ve hakemlerimin kart çıkartma hastalığına son vermelerini istedik. Futbolcuları biraz özgür bırakmalarını söyledik. Desteğimizi sürdürdük. Ekim ve kasım aylarında tekrar tekrar görüştük. Aralık ayındaki basın toplantısı öncesi görüşüp, rahatsızlıklarımızı dile getirdim ve toplantıda desteğimizi yineledim. Bana, devre arasında yapacakları eğitim çalışmalarıyla sıkıntıları gidereceklerini aktardılar. Tabii ki akşamdan sabaha düzelmeleri mümkün değil. Biz hep arkalarında olduk.''

-''HAKEMLER SAHADA BAŞKA, DIŞARDA BAŞKA KONUŞTULAR''-

Ümit Karan'ın kırmızı kart gördüğü Fortis Türkiye Kupası'ndaki Sivasspor maçının hakemlerini eleştiren Polat, saha içinde farklı, saha dışında farklı konuşulmasından yakındı. Sivasspor maçının, çok kötü bir zeminde, tüm uyarılarına rağmen oynatıldığını belirten Polat, ''Ümit Karan'ın hırsla yere vurduğu tekme nedeniyle yardımcı hakemin üzerine su sıçradı, ardından da küfür ettiği gerekçesiyle kırmızı kart çıktı. Saha içinde oyuncularımız nedenini sorduğunda, sıçrayan suyu gösteren hakemler, maç sonrası çıkıp 'küfür etti' diyorlar. Eğer saha içinde sıçrayan suyu kendisine hakaret olarak gördüğünü ve kırmızı kart çıkardığını söylese, diyecek hiçbir şeyimiz olmaz. Şimdi bunu nasıl izah edebiliriz?'' dedi.

Sivasspor maçında kural hatası olduğu itirazlarına karşın, Merkez Hakem Kurulu'nun aksi yönde karar verdiğini hatırlatan Polat, iddialarının arkasında olduklarını söyledi ve bunu ispatlayacakları iddiasında bulundu.

-''GALATASARAY'I ANLAMAMIŞLAR''-

Kayserispor maçında Lincoln'e gösterilen kartların yanlış olduğunu savunan Adnan Polat, hakem Selçuk Dereli'nin, oyunu dengeleme psikolojisine girerek, ikinci yarıda Kayserispor'un penaltısını vermediğini de öne sürdü.

Lincoln'e yapılan hareketin penaltı olduğunu, ikinci kartın da yanlış çıktığını söyleyen Polat, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Verilen hatalı kararlarla bir anda ortam gerildi. Tekmeler havada uçuşmaya başladı, seyirciler gerildi. O güzel bahar havası, fırtınalı bir havaya döndü. Hakem ise ikinci yarı hatasını anladı ve bu kez oyunu dengelemek için Kayserispor'un penaltısını vermedi, atılması gereken oyuncuları atmadı. Biz bunu istemiyoruz. Hata kimseye yapılmasın. Galatasaray'ı anlamamışlar ve kim olduğunun farkına varamamışlar. Galatasaray'ın, Türk futbolunun sancak gemisi olduğunu hala idrak edememişler. Sonra İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Fenerbahçe maçını izledim, yine hatalar... Böyle olmaz ki. Seyirciler, statlara takımları izlemeye geliyorlar. Son haftalarda ise hep hakemler tartışılıyor. En iyi hakem, sahada gözükmeyendir. Bıraksınlar, futbol oynayalım. Neticeleri kendileri tayin etmenin peşindeler. Bundan tüm takımlar mustarip. Biz hakemlerimizden, kimsenin etkisi altında kalmadan, kimseye yaranma sorumluluğu olmadan, çıkıp maçlarını yönetmelerini istiyoruz. Destek veriyoruz dedik, baktık ki Galatasaray'ı hiç dikkate almıyorlar. Bundan sonra yapılacak hataların telafisi olmayacak. Biz Galatasaray'ın haklarını korumak için görevdeyiz. Bunu yapamayacaksam, zaten burada olmamam lazım.''

Polat, görüşülmesi süren bir konuda, henüz karar verilmeden Merkez Hakem Kurulu Başkanı Oğuz Sarvan tarafından basın toplantısı düzenlenerek açıklamalarda bulunulmasını eleştirerek, ''Biz ne dersek, 'hayır' demek ve bize para cezası kesmek mi futbolu yönetme yöntemleri. Sesimize niçin kulak vermiyorlar? Kendilerini düzeltmelerini bekliyoruz'' diye konuştu.

-''HAKKIMIZI HER YERDE ARARIZ''-

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği'nde yaklaşmakta olan seçimlere dikkat çeken Polat, mevcut başkan Selçuk Dereli'nin yönettiği Galatasaray-Kayserispor maçına, bir diğer aday Cüneyt Çakır'ın babası eski hakem Serdar Çakır'ın gözlemci olarak atanmasını eleştirirken, haklarını her platforma arayacaklarını belirtti.
Dereli ve Çakır'ın kanlı bıçaklı olduğunu ileri süren Adnan Polat, ''Maçta siz bu hakemin psikolojisini düşünebilir misiniz? Tabii ki bu hakemlerle ligi bitireceğiz ve Selçuk Dereli maçlarımıza gelebilir, ama Tahkim'de de şekil hataları yaparlarsa, konuyu UEFA, FIFA ve CAS'a kadar götürmeye hazırız. Hakkımızı ararız'' dedi.

Kadrolarındaki sakat oyuncu sayısının yüksek olmasından yakınan Polat, ''Oyuncularımız, sahada yedikleri dayakla kalıyorlar. Bunu kabullenmeyeceğiz. Hangi sertlikte gerekiyorsa, o sertlikte cevap vermeye hazırız. Hakemlerimizi destekledik, sabır gösterdik, ama bizi hayal kırıklığına uğrattılar. Kendilerini düzeltmezlerse, sesimizin gürlüğünü daha iyi duyacaklar. Onun için, 'Galatasaray Türkiye'dir' dedik. Bunu iyi anlamalılar. Düzelirlerse, yine destek veririz'' ifadelerini kullandı.

-ÜYELERDEN FARKLI FİKİRLER-

Adnan Polat'ın son günlerde federasyon ve Merkez Hakem Kurulu ile yaşanan sıkıntılarla ilgili konuşmasının ardından söz alan üyelerden, farklı görüşler geldi. En sert tepkiyi veren divan kurulu üyesi Hayrettin Kozak, başkan Polat'la aynı fikirde olmadığını söylerken, daha sağduyulu bir yaklaşım gerektiğini savundu. Kozak ayrıca, Ali Sami Yen Stadı'nda edilen küfürlerden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi ve kimsenin bu durumun engellenmesine yönelik çalışma yapmamasından yakındı.

Daha sonra tekrar söz alan başkan Polat, fikirlerinin herkesten destek görmesini beklemediğini ifade ederek, ''Federasyonla kan davası gütmüyoruz. Kendilerini düzeltmeleri kaydıyla her zaman dost elimizi uzatırız. Yeter ki futbol oynanmasına müsaade etsinler. İkazlarımızın dikkate alınmaması nedeniyle böyle bir deklarasyona mecbur kaldık. Neticede hepimiz Türk futbolunun birer unsuruyuz, ama yanağımıza daha fazla tokat vurdurtmayacağız'' dedi.

Toplantının ardından basın mensuplarının sorularına, ''Gerekli tüm açıklamaları kürsüden yaptım'' diyen Polat, Lincoln'ün, Kayserispor maçında 30 dakika içinde iki sarı kart birden göreceği şeklinde kendisine bilgi geldiği şeklindeki haberlerin hatırlatılması üzerine, ''O konuya girmek istemiyorum'' demekle yetindi.

-POLAT ÜYELERE BİLGİ VERDİ-

Adnan Polat, toplantıda divan kurulu üyelerine son dönemdeki çalışmalarıyla ilgili de bilgiler verdi. Yapımı devam eden Türk Telekom Arena Stadı'nın VIP koltuk ve localarının satışına mart ayının ikinci yarısında başlayacaklarını anlatan Polat, 12 milyon dolar gelir beklediklerini söyledi. Galatasaray olarak GSM operatörlüğü yapacaklarını ve 3 Mart'ta konunun tanıtımının yapılacağını dile getiren Polat, Avea ile birlikte yapacakları çalışmada, 350 bin aboneye ulaşmaları halinde yaklaşık 2 milyon dolar gelir sahibi olacaklarını ifade etti.

Polat, Galatasaray TV ve Galatasaray Kart konularında önemli çalışmalar içinde olduklarını, Mecidiyeköy'deki arsa için birçok benzin istasyonu şirketinden önemli teklifler olduğunu, Riva arazisinin inşaat ruhsatının da haziran-temmuz aylarına kadar çıkmasını beklediklerini bildirdi.

Polat ayrıca, yaklaşan mali genel kurul toplantısı nedeniyle ayrıntıya giremeyeceğini belirtti, ancak kulübün konsolide borç ve alacak farkının 110 milyon dolar olduğunu söylemekle yetindi.

Kaynak



Düzenleyen savage_team - 19-02-2009 Saat 09:43
Yukarı Dön
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13-02-2009 Saat 16:09
 
 
 
Lütfen açmış olduğunuz konuların kaynaklarını gizlemeye özen gösteriniz..

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
S3Z3R Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator
Simge

Kayıt Tarihi: 31-03-2007
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 820
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı S3Z3R Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13-02-2009 Saat 19:03
Cas' Federasyon Suçlu çıakcaktır.Cas'a gidilirse federasyon düşer baştakiler taraflı 3 büyüklerin hakkını yiyorlar buna birisi dur demeliydi 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.