Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Bilim ve Teknoloji
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Soyu tükenen dağ keçisi klonlandı !!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Soyu tükenen dağ keçisi klonlandı !!!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Soyu tükenen dağ keçisi klonlandı !!!
    Gönderim Zamanı: 04-02-2009 Saat 16:42
 
 
 
 
9 yıl önce soyu tükenen Pirene Keçisi (Capra pyrenaica pyrenaica) “Bucardo” klonlandı.

Dr Jose Folch liderliğindeki Aragon Besin Teknolojileri ve Araştırmaları birimi çalışanları, soyu tükenmiş bir canlıyı hayata geri döndermeyi başardı.

2000 yılında öldüğü tahmin edilen en son Bucardo’dan alınan doku örnekleriyle oluşturulan klon, hayata geldikten kısa bir süre sonra akciğer yetmezliğinden dolayı öldü.

19. yüzyılın sonlarında sayıları 100’e düşen Bucardo’ların sonuncusundan alınan ve 9 yıl boyunca özenle saklanan doku örneklerinden elde edilen DNA ve evcil bir keçinin yumurta hücreleriyle 440 kadar embriyo elde eden bilim adamları embriyoların 57 tanesini taşıyıcı anne adaylarına aktardı. 8 adayın gebe kalmasının ardından anne adaylarından biri başarılı bir doğum yaptı.

Doğan yavru Bucardo’yu 7 dakika hayatta tutmayı başaran araştırmacılar, bu yöntemle nesli doğal seçim (natural selection) yerine avlanmak, çevre kirliliği gibi insan eliyle oluşturulan tehditler nedeniyle tükenen hayvanları hayata geri döndermek için araştırmalarına devam edeceklerini açıkladı.


Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.176 Saniyede Yüklendi.