Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Sağlık
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - İYİ BESLENME SINAVDA BAŞARININ ANAHTARI!!!!!!!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

İYİ BESLENME SINAVDA BAŞARININ ANAHTARI!!!!!!!!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
hemşirerose Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 13-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 93
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı hemşirerose Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İYİ BESLENME SINAVDA BAŞARININ ANAHTARI!!!!!!!!
    Gönderim Zamanı: 15-11-2008 Saat 14:13
İyi beslenme sınavda başarının anahtarı

Araştırmalara göre, bazı yiyecekleri daha fazla yiyerek algılama yeteneğini artırmak mümkün

TAYLAN KÜMELİ / bir kibrit kutusu lezzet


Sınav günleri yaklaşırken, öğrencilerde oluşan stres beraberinde "yeme davranış bozukluğu"nu getiriyor. Yeme davranış bozukluğu; kilo kayıplarına, mide bulantısına, kabızlığa, baş dönmesine ya da aşırı kilo almaya neden olabiliyor. Her besin grubundan yeterli miktarda tüketmek, başarının anahtarı olacaktır.

Kahvaltı çok önemli
Sınava hazırlanan kişiler çeşitli nedenlerle sabah kahvaltısını atlıyor. Oysa sabah kahvaltı eden kişilerin başarı oranlarının ve dikkat düzeylerinin yüksek olduğu görülmüştür. Bu yüzden mutlaka güne süt, kepekli ekmek, peynir, yumurta, pekmez, yulaf ezmesi gibi besleyici değeri yüksek gıdalar ile başlamak gerekiyor. Kan şekerinin düşmemesi için de ara öğünler atlanmamalıdır. Ara öğünler; basit şeker içeren, kan şekerinin hızla yükselip düşmesine sebep olan tatlı, çikolata, hazır meyve suları yerine kan şekerini yavaş yükselten ve düşük kalori içeren meyve, yoğurt gibi gıdalardan oluşmalıdır. Yağsız et, yoğurt, salata, sebze yemeği ve kepekli ekmekten oluşan akşam yemekleri en idealidir.

Kafeinli içeceklere dikkat!
Özellikle bu dönemde çay, kahve ve kola gibi kafeinli içeceklerden uzak durmak gereklidir. Stresin azaltılması açısından antioksidan içeren besinlerin tüketilmesi yararlı olur. Dengesiz beslenme, aşırı şeker tüketimi, kola ve cips, uzun süre açlık, az öğünlü besin tüketimi hafızayı zayıflatır.

Sınav için öneriler

  • Sınavdan bir gün önce şimdiye kadar yemediğiniz besini ilk defa o gün tüketmeyi denemeyiniz.
  • Mümkünse dışarıda yemek yemeyiniz, evde daha önce yediğiniz yemekleri tercih ediniz.
  • Kan şekerinizin ayarlanması ve başarı oranınızın artması açısından tatlı, çikolata gibi gıdalar yerine kan şekerinizi yavaş yükselten meyve, kepekli ekmek, süt ve ürünleri gibi gıdaları tercih ediniz.
  • Sınava girmeden önce şekerli gıdalar tüketmeyiniz. Kan şekerinizin düşmemesi için küçük kepekli sandviç, kepekli bisküvi, paket süt, su gibi besinler tüketiniz.
  • Konsantrasyonu artıran, dikkat ve düşünce gücünü artırıcı zengin demir içeren bir beslenme uygulayın.
  • B vitamini, stresi ve beyin yorgunluğunu önlüyor. B vitaminini ekmek, kuru baklagil ve tahıl gibi gıdalardan almak mümkün.
  • konu
  • Yukarı Dön
    CASPER Açılır Kutu Gör
    Kıdemli Üye
    Kıdemli Üye


    Kayıt Tarihi: 21-03-2006
    Konum: Turkey
    Status: Aktif DeÄŸil
    Points: 527
    Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı CASPER Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15-11-2008 Saat 15:30
    edit:lütfen konu yazan kısmı kaynak yazarak değiştirirmisiniz
    Yukarı Dön
     Yanıt Yaz Yanıt Yaz

    Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



    Bu Sayfa 0.174 Saniyede Yüklendi.