Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Beyninin yarısı yok
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Beyninin yarısı yok

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Beyninin yarısı yok
    Gönderim Zamanı: 28-10-2008 Saat 15:16
 
 
 
 
 
 
ingiltere 'de beyninin yarısının olmadığı ortaya çıkan kız, tıp dünyasını şaşırttı.

The Sun gazetesinin haberine göre, durum iki yıl önce, 4 yaşındaki Chase'in annesi Stephanie Jepson'un, kızında bazı farklılıklar gözlemlemesi üzerine ortaya çıktı.

Görünüşte sağlıklı olmasına karşın Chase, diğer çocuklardan çok daha fazla uyuyordu. Ayrıca küçük kızın 7 aylıktan itibaren sağ kolunu fazla hareket ettiremediği ve elini sürekli yumruk halinde tuttuğu görüldü. Bunun üzerine hastaneye başvuran aile, sonuç karşısında gözlerine inanamadı. Chase'in beyin MR'ını çeken doktorlar, küçük kızın kafatasının sol tarafının boş olduğunu gördü. Ancak küçük Chase, geleceği konusunda kaygı duyan doktorları şaşırttı. Bir yürüteç yardımıyla adım atabilen Chase, az da olsa konuşmayı başardı. Beynin sol kısmının dil ve işitme gibi faaliyetleri kontrol ettiğini söyleyen anne Jepson, "Ona işaret dilini öğreteceğimizi sanıyorduk. Ancak renkler, sayılar ve kısa kelimeleri söyleyebiliyor" dedi.
 

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.