Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Bilim ve Teknoloji
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - "Bilgisayar klavyesi gizli bilgilerinizi çalabilir"
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

"Bilgisayar klavyesi gizli bilgilerinizi çalabilir"

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: "Bilgisayar klavyesi gizli bilgilerinizi çalabilir"
    Gönderim Zamanı: 24-10-2008 Saat 13:27
 
 
 
 
İsviçre güvenlik uzmanlarının yaptığı araştırma, bilgisayar klavyelerinin gizli bilgilerin çalınmasına yol açabileceğini ortaya çıkardı.

Klavyedeki tuşların yaydığı elektromanyetik dalgaları inceleyen uzmanlar bir bilgisayarda zayılanları başka bir bilgisayarda görüntülemeyi başardı.

Bankacılık işlemleri, iç yazışmalar ya da internet üzerinden alışveriş gibi işlemlerde şifre ve parolalar sık sık kullanılıyor.

Kriptografi uzmanlarının çok ilkel bir yöntem kullanarak ortaya çıkardığı bu durum bu tür şifrelerin güvenliğinin tehlikede olduğunu gösteriyor.

Uzmanlar deney için 11 farklı model klavye ve anten kullandı.

Klavye tuşlarını kullanarak ekrana "Kimseye güvenme" yazıldı. Anten yardımıyla da, tuşların yaydığı elektromanyetik dalgalar tespit edildi. Böylece ilk bilgisayardaki yazı bir başka bilgisayarın ekranında görüntülendi.

Aynı deney başka bir odadaki bilgisayarla da tekrarlandı. 20 metre mesafeden bile sinyallerin tespit edilebildiği belirlendi. Yöntem laptop klavyelerinde de işe yaradı.

Araştırma, daha önce benzer bir yöntem üzerinde çalışan Cambridge Üniversitesi'nden Marcus Kuhn'un çalışmalarına dayanıyor.

Kaynak

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.172 Saniyede Yüklendi.