Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Bilim ve Teknoloji
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Dünyanın en büyük 6. süper bilgisayarı !!!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Dünyanın en büyük 6. süper bilgisayarı !!!!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Dünyanın en büyük 6. süper bilgisayarı !!!!
    Gönderim Zamanı: 22-10-2008 Saat 14:51
 
 
 
Suudi Arabistan'daki üniversite, en büyük süper bilgisayarlardan birine ev sahipliği yapıyor.

Suudi Arabistan'da bulunan ve dünyanın en büyük süper bilgisayarlarına ev sahipliği yapan King Abdullah University of Science and Technology (KAUST), dünya genelindeki birçok araştırmacıyı da kendisine çekiyor.

Gelecek yıl Kızıl Deniz'e yakın Cidde şehrinde açılması beklenen yeni üniversite, henüz açılmamış olmasına rağmen büyük ilgi görüyor. Majid Al-Ghaslan, yeni üniversiteleriyle ilgili yaptığı konuşmada, üniversitede bulunan süper bilgisayarın bilgi tabanlı ekonomi için önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti ve ekledi: Shaheen isimli bu süper bilgisayar,222 teraflop işlem gücüne sahip olacak.

Eğer Ghaslan'ın verdiği bilgiler doğruysa, Suudi Arabistan'da yer alan bu üniversitedeki süper bilgisayar, dünyanın en güçlü 6. süper bilgisayarı olacak.

Kral Abdullah'ın 10 milyar dolar bağışta bulunduğu üniversite, aynı zamanda araştırmacılardan da büyük ilgi görüyor; zira araştırma çalışmaları için neredeyse sınırsız bir fonlama sistemi hayata geçirilmiş.

Söz konusu süper bilgisayar, başta KAUST olmak üzere, ortakları Cornell, Oxford, Stanford ve Texas A&M Üniversiteleri tarafından kullanılacak.

Kaynak



Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.170 Saniyede Yüklendi.