Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Sağlık
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE ÇIĞIR AÇACAK YÖNTEM!!!!!!!!!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE ÇIĞIR AÇACAK YÖNTEM!!!!!!!!!!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
hemşirerose Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 13-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 93
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı hemşirerose Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE ÇIĞIR AÇACAK YÖNTEM!!!!!!!!!!
    Gönderim Zamanı: 13-10-2008 Saat 18:47

Dünya'da ilk kez iki Türk doktor, hamile kalma oranını yüzde 33 artıran Manyetik Hücre Seçici (MACS) tekniğini keşfetti. Bu yöntem ile baba adaylarının spermleri arasından dünyaya bebek getirme yeteneği en yüksek olanları seçmek artık mümkün.

Türkiye'de üremeye yardımcı tedavi yöntemlerinin (tüp bebek-mikroenjeksiyon) başarısını yüzde 33 oranında artıran yeni bir uygulama geliştirilerek, bilim dünyasına sunuldu.

Dünya'da ilk kez, Maya Tüp Bebek Merkezi Laboratuvar Sorumlusu Dr. Enver Kerem Dirican ve Tıbbi Direktörü Op. Dr. Osman Denizhan Özgün tarafından klinik çalışmaları gerçekleştirilen ve yayınlanan MACS (Manyetik hücre seçici) tekniği ile baba adaylarının spermleri arasından dünyaya bebek getirme yeteneği en yüksek olanları seçmek artık mümkün. MACS, tüp bebek tedavisinde embriyo oluşturma ve gebelik oranlarında yüzde 33 başarı oranı ile anne baba adaylarının bebek sahibi olmalarını kolaylaştırıyor. MACS araştırmasının sonuçları, dünyada tüp bebek-mikroenjeksiyon tedavisinin başarısını artıran bir teknik olarak, infertilite alanında önde gelen süreli yayınlardan biri olan "Journal of Assisted Reproduction and Genetics" dergisinde yayınlanmak üzere onaylandı.

Dünyada büyük yankı uyandıran tekniğin iki mucidinden biri olan Maya Tüp Bebek Merkezi Tıbbi Direktörü Op. Dr. Osman Denizhan Özgün, dünyada hücre ayrıştırmak için kullanılan bu tekniği ilk kez kısırlık tedavisinde kullanmaya başladıklarını belirterek, "Türkiye'de ve dünyada bu çalışmaları ilk kez biz yaptık ve olumlu sonuçlarını aldık. Başarını oranı yüzde 33 arttı. İyi spermin seçmenin karşılığını aldık" diye konuştu.

Dr. Özgün, Manyetik Hücre Seçici (MACS) tekniğinin şimdiye kadar merkezde 122 hasta üzerinden uygulandığını ve bunlardan 76'sının hamile kaldığını söyledi.

Tekniğin daha da geliştirilmesi için çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Özgün, "Bu teknik daha da geliştirilebilir. Gerek bu teknik üzerine ve gerekse kadınlarından aldığınız yumurtaların iyileştirilmesi ve döllenmiş yumurtaların iyileştirilmesi konularında gelişmeler olacaktır" dedi.

Dr. Özgün, MACS'ın spermleri nasıl seçtiğini söyle anlattı: "Hücre ölümü sürecine girmiş spermleri, sağlıklı spermlerden ayırt etmek için nano partüküller ve özel protein moleküllerinden yararlanıyoruz. Çok küçük demir parçacıklarının etrafına kaplanan protein, sperm örneği ile aynı tüpe yerleştiriliyor ve ölüm sürecine girmiş ve dölleme yeteneğini kaybetmiş spermleri uzaklaştırıyor."

Maya Tüp Bebek Merkezi Tıbbi Direktörü Op. Dr. Osman Denizhan Özgün, MACS tekniğini daha da ileri noktaya taşımaya yönelik Ar-Ge çalışmalarının TÜBİTAK destekli devam ettiğini belirterek, amaçlarının gelecekte sperm yapısından kaynaklanan erkek kısırlığını tamamen ortadan kaldıracak teknikler geliştirerek insanlığın hizmetine sunmak olduğunu kaydetti.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.164 Saniyede Yüklendi.