Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Spor > Futbol Genel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Terim ve G.Saray
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Terim ve G.Saray

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
savage_team Açılır Kutu Gör
Daimi Üye
Daimi Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 25-01-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 291
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı savage_team Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Terim ve G.Saray
    Gönderim Zamanı: 20-09-2008 Saat 09:22

Terim ve G.SarayTerim%20ve%20G.Saray

Galatasaray'da teknik direktör Michael Skibbe üzerindeki kara bulutlar bir türlü dağılmıyor. Geçtiğimiz sezon yardımcı antrenör ile yaşanan şampiyonluk sonrası takımın başına gelen, ancak hazırlık maçları dahil takıma bir türlü arzulanan futbolu oynatamayan genç Alman teknik adama yönelik eleştiriler iyice arttı.

Sabah gazetesinin 20 Eylül 2008 tarihli baskısında yer alan iddia ise şu şekilde; Skibbe'de hayal kırıklığı yaşayan G.Saray, Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim'e tam yetkili sportif direktörlük önerecek; "Belirlenen bütçeyle futbol takımını istediğin gibi yönet" diyecek..

Özellikle Steaua Bükreş'e şampiyonlar Ligi ön elemesinde boyun eğilmesi ve Galatasaray'ın ligde ilk üç maçından sadece birini kazanabilmesi eleştirileri çoğaltırken, UEFA Kupası'nda Bellinzona karşısında deplasmanda alınan galibiyet de Michael Skibbe'nin rahat nefes almasını sağlamaya yetmedi.

Bu karşılaşmada yenen üç gol, defansın sürekli aynı hataları tekrarlaması, son yıllardaki en önemli yıldız transferlerine karşın Galatasaray'ın minik bütçeli bir kasaba takımını zar zor yenebilmesi, yönetimde Michael Skibbe muhaliflerinin ellerini kuvvetlendirdi.

SESLER İYİCE YÜKSELDİ

Tüm bunlar sonrası sarı-kırmızılı takımda bazı yöneticiler, Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim'in Galatasaray'a dönmesi yönündeki görüşlerini giderek daha sık bir şekilde ve daha yüksek sesle dile getirmeye başladılar. Bu yöneticiler, UEFA Kupası'nda şampiyonluk yaşadıkları milli çalıştırıcı Fatih Terim'e sportif direktörlük teklif edilmesinden yana.

BECKENBAUER MODELİ

Bu görev Türkiye'de uygulanan kısıtlı tanımıyla değil, Almanya ve İngiltere'deki örneklerde olduğu gibi tam yetkiyle önerilecek. Fatih Terim'e, "Gel bizim Beckenbauer'imiz ol. O Kaiser ise, sen imparatorsun! Yönetim olarak biz sadece bütçeyi belirleyelim; gerisini sana bırakalım. Sen istediğin teknik direktörü getir, istediğin futbolcuyu al, istemediklerini gönder. Altyapıyı da dilediğin gibi organize et. Kimse yaptıklarına karışmayacak. Yani, futbolun patronu ol" denilecek.

İKİ TAKIMA TFF'DEN YEŞİL IŞIK YOK

Fatih Terim'in milli takım dışında bir de kulüp takımı çalıştırması üzerindeki tartışmalar, deneyimli teknik adamın Ermenistan maçından önce "Ben de Tanjeviç gibi yapabilirim. Milli Takım yanında bir de kulüp takımı çalıştırabilirim" ifadesini kullanmasıyla başlamıştı. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, "Ben ve arkadaşlarım milli takım çalıştırıcısının, iki takım çalıştırmasına hiç bir zaman sıcak bakmıyoruz.

Milli takımlar sorumluluğu çok yoğun tempoda ve full time çalışılması gereken bir iş. Dolayısıyla milli takımlar sorumlusu sadece milli takım çalıştırır" demişti.

B PLANI LUCESCU

Galatasaray, Fatih Terim'in sportif direktörlük görevini kabul etmemesi halinde "B Planı"nı da belirlemiş durumda. Bu durumda Mircea Lucescu'ya sportif direktörlük değil, teknik direktörlük önerilecek. Rumen teknik adamı özellikle eski başkan Faruk Süren'in çok istediği ve bu konuyu Adnan Polat ile de görüştüğü iddia ediliyor.

Süren'in Futbol AŞ ile Sportif AŞ'nin birleşmesi tamamlanabilirse yeni şirketin tepesine CEO olarak getirilmesi söz konusu. Lucescu, Galatasaray'da UEFA Kupası zaferinin ardından göreve gelmişti.

Çalıştığı iki sezonun ilkinde Şampiyonlar Ligi'nde iki grup aşaması geçip çeyrek finale kalmış, ikincisinde lig şampiyonluğu kazanılırken; Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final, ikinci grubun son maçında kaçmıştı. Özhan Canaydın, Lucescu'nun yerine Terim ile anlaşınca Rumen hoca Beşiktaş'a gitmiş ve siyah-beyazlıların 100. yıl şampiyonluğunun mimarlarından olmuştu.

ELEŞTİRİ ÇOK

Lucescu'nun Shakhtar ile bu sezon sonuna kadar sözleşmesi var. Takımın UEFA puanını 17'den 50'ye dayandıran Lucescu, bu sezon lige 7 maçta bir galibiyetle başladıkları için yoğun eleştiri altında. Hatta kulübün sahibi Ahmedov, Ancelotti'ye yıllık 10 milyon euroluk teklifte bulunmuştu.

"İLLE DE FRANSIZ OLSUN DİYENLER" DE VAR

G.Saray'da bazı yöneticilerin de "Yeni teknik direktörümüz Fransız olsun" görüşünü savundukları öğrenildi. Bu grup, Didier Deschamps'ın ismini ortaya atarken, Fransız çalıştırıcının adının son dönemde Newcastle için anıldığı öğrenildi. Deschamps, 2001'de başına geldiği Monaco ile 2004'te Şampiyonlar Ligi finaline çıktı. 2006'da Juventus'un başına geçti. Siyah-beyazlıları, Serie A'ya çıkardıktan sonra görevi bıraktı. Euro-2008 sonrası Domenech'in yerine Fransa Milli Takımı için adı geçti.



Düzenleyen savage_team - 20-09-2008 Saat 09:23
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.160 Saniyede Yüklendi.