Bilginin Adresi Homepage
Forum Home Forum Home > Yaşama Dair > Yemek Tarifleri
  New Posts New Posts
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

REKLAM ALANI

El dokuma Konya Kilim, Kayseri Kilim, Antik Milas Halı, Antik Yörük Kilim, Hint Kilim

Konya Kilimleri Kayseri Kimleri Yörük İran ve Antika Kilimler Hint Kilimleri

Yeni ve 2. El İnşaat Yapı Malzemeleri

Masa iskele, Beton Paspayı, Kalıpaltı iskele, Güvenlikli iskele

Fayer İnşaat Ergenekon İnşaat


Kadayıf Dolması

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Fırtına View Drop Down
Moderator
Moderator
Avatar

Joined: 11-09-2008
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 689
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Fırtına Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Kadayıf Dolması
    Posted: 18-09-2008 at 13:56
 
Kadayıf dolması
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk

Malzemeler:

  • 250 gr tel kadayıf
  • 200 gr çekilmiş ceviz
  • 2 çorba kaşığı tozşeker
  • 4 yumurta
  • Yarım çay bardağı su
  • Kızartmak için bol sıvıyağ
  • 200 gr taze kaymak
    Şerbet için:
  • 2.5 su bardağı tozşeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

    Hazırlanışı:
    * Kadayıfı tel tel ayırın. Avuç içi büyüklüğünde parçalar koparın. Ortasına çekilmiş ceviz yerleştirip sıkıca sararak kapatın. Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin.

    * Derin bir kapta yumurtaları suyla çırpın. Hazırladığınız kadayıf dolmalarını bu karışıma batırıp kızgın yağda nar gibi oluncaya kadar kızartın.

    * Şerbet için; su ve şekeri bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyin. 1-2 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Soğumaya bırakın.

    * Sıcak kadayıf dolmalarını soğuk şerbete atın. Şerbeti çekince servis tabağına alın. Arzuya göre kaymak eşliğinde servis yapabilirsiniz.

                                                                               ''Afiyet Olsun''

  • Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
    Back to Top
     Post Reply Post Reply
      Share Topic   

    Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



    This page was generated in 0.078 seconds.