Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Bilim ve Teknoloji
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Origami PC CeBIT’te tanıtıldı
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Origami PC CeBIT’te tanıtıldı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Origami PC CeBIT’te tanıtıldı
    Gönderim Zamanı: 14-03-2006 Saat 20:11
Almanya’nın Hannover kentinde dün başlayan Uluslararası Bilgisayar ve Bilişim Fuarı CeBIT’te Microsoft, İntel ve Samsung şirketleri, ortak geliştirdikleri yeni minyatür taşınabilir bilgisayar "Ultra Mobile Origami PC"yi (UMPC) tanıttı.

İntel Celeron işlemcili ve Windows XP’nin 2005 Tablet PC işletim sistemini kullanan 20x15 cm boyutlarındaki yeni bilgisayarın dokunsal bir ekranı bulunuyor. Yeni PC’nin MP3 çalabilme özelliğinin yanı sıra GPS (küresel konumlandırma sistemi) ve kablosuz internet bağlantısı bulunuyor. Microsoft’un bir süredir üzerinde çalıştığı ve "Origami Projesi" adı verilen çalışmanın ürünü yeni tür bilgisayar, Windows XP’nin gücü ile hazır mobil teknolojileri bir araya getirerek, küçük, hafif ve her yere taşınabilir özelliğiyle internete bağlanma, iletişim kurma, her yerde her türlü işi yapabilmenin yanı sıra eğlence ve bilgi alma özgürlüğünü sağlıyor.

Güçlü işlemcisi, büyük ve parlak ekranı, kolay kullanma seçenekleri ve son bağlantı standartlarıyla bilgisayar teknolojisine yeni bir soluk getiren Origami PC’nin gelecek ay satışa çıkması ve satış fiyatının 600 ila 1000 dolar olması bekleniyor. Yeni bilgisayarın tanıtımında konuşan Microsoft’un Başkan Yardımcısı Bill Mitchell, "Microsoft, tüm bu özellikleri küçük bir bilgisayarda toplayabilmek için bir buçuk yıl çok çalıştı" dedi.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.221 Saniyede Yüklendi.