Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Adıyaman'da 5.1 büyüklüğünde deprem
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Adıyaman'da 5.1 büyüklüğünde deprem

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
S3Z3R Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator
Simge

Kayıt Tarihi: 31-03-2007
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 820
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı S3Z3R Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Adıyaman'da 5.1 büyüklüğünde deprem
    Gönderim Zamanı: 03-09-2008 Saat 09:03
Adıyaman'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Merkez üssü Adıyaman'ın Samsat ilçesi olan, 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.





Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden bilgiye göre, saat 05.22'de merkez üssü Adıyaman'ın Samsat ilçesi olan 5.1 büyüklüğünde “şiddetlice” bir deprem kaydedildi.

Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, bazı binalarda çatlaklar oluşmasına rağmen ölen ya da yaralanan olup olmadığına dair kendisine bir bilgi gelmediğini, vatandaşların ise evlerinden dışarı çıktığını belirtti.

DEPREM ŞANLIURFA'DA DA PANİĞE NEDEN OLDU
Merkez üssü Adıyaman'ın Samsat İlçesi olan 5.1 büyüklüğündeki deprem Şanlıurfa'da da paniğe yol açtı. Saat 05.20 sıralarında gerçekleşen deprem ve ardından yaşanan artçı sarsıntılar nedeniyle korkuya kapılan Şanlıurfalıların büyük bölümü binaları terk edip, sokağa döküldü.

ŞANLIURFA'DA HALK SOKAĞA DÖKÜLDÜ
Sabah saatlerinde birçoğu yataklarında olan vatandaşlar, 5,1 büyüklüğündeki sarsıntı ile uyanmak zorunda kaldı. Bir anda paniğe kapılan vatandaşlar, artçı sarsıntılar ile yataklarından çıkıp, eşofmanları ile binalarından dışarı çıktı. Deprem korkusu ile kendilerini sokağa atan yüzlerce vatandaş, çocuklarıyla birlikte parklara akın etti.

Parklarda bekleyen ve depremin yarattığı korkuyu birbiriyle paylaşan vatandaşlar, uzun süre evlerine giremedi. Sarsıntının yatakta bulundukları sırada gerçekleştiğini ve artçı sarsıntılar ile birlikte kendilerini dışarı attıklarını anlatan vatandaşlar, "Bir anda büyük bir sarsıntı gerçekleşti. Küçük çocuklarımız 'Deprem oluyor' diye bağırmaya başladı. Küçük-büyük hepimiz büyük korku yaşadık ve artçı sarsıntıyı hissetmeye başlayınca da kendimizi parka attık. Evlerimize girmeye korkuyoruz" dedi.

Birçok vatandaşın evlerine girmeye korktuğu sarsıntının kentte herhangi bir hasara yol açıp açmadığı ise güvenlik güçlerince araştırmaya başladı.


Kaynak

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.174 Saniyede Yüklendi.