Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Bilim ve Teknoloji
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Biz konuşacağız, bilgisayar yazacak
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Biz konuşacağız, bilgisayar yazacak

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
ComPExperT Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 12-03-2006
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1281
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı ComPExperT Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Biz konuşacağız, bilgisayar yazacak
    Gönderim Zamanı: 22-08-2008 Saat 14:55

Türkçe konuşmayı bilgisayarlara aktarabilecek teknoloji kısa bir süre sonra satışa çıkıyor.


Intel Türkiye Genel Müdürü Çiğdem Ertem, yazılım şirketi CTD'nin, Intel'in en son teknolojilerini kullanarak artık Türkçe konuşmayı bilgisayarlara aktarabileceğini bildirdi.

Intel'in 40. yılı dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Ertem, 40 yılın birikimini en iyi biçimde özümseyen ve Intel'in en aktif ülke organizasyonlarından biri olan Intel Türkiye ofisinin, 11 yıldır kendi bünyesinde geliştirdiği ve Intel'in global organizasyonu tarafından örnek alınan çok sayıda sosyal projeye imza attığını söyledi.

Ertem, Türkiye'de bilgisayar satışları konusunda ikinci çeyrek içerisinde oldukça yavaş bir pazarla karşılaştıklarını ifade ederek, ''Normalde bu yılın ilk çeyreği çok hızlı başlamıştı. Büyüyen bir pazar var. Son çeyrekte ise toparlayacağını düşünüyoruz'' dedi. Türkiye'de bilgisayar sektörünün her yıl yüzde 20 büyümeyle gideceğini tahmin ettiklerini belirten Ertem, Intel'in, Türkiye'nin 2012 yılında Avrupa'nın 5. ülkesi olacağını düşündüğünü kaydetti.

''İÇERİK KONUSU, TÜRKİYE'NİN KANAYAN YARASI''

Çiğdem Ertem, yazılım sektörünün gelişmesinin bilişim teknolojilerinin ilerlemesi açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, içerik tarafına yoğunlaştıklarını, içerik konusunun ''Türkiye'nin kanayan yarası'' olduğunu, yeterince içerik bulunmadığını, son dönemde sosyal paylaşım ortamlarının gelişmesiyle Türkiye'nin önünde güzel bir fırsatın açıldığını söyledi.

Türkiye'de lap top kullanımının arttığına da dikkat çeken Ertem, ''Çok yakın zamanda eşit hale gelecek'' dedi. Intel Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölge Direktörü Ayşegül İldeniz de, kimyacı ve fizikçi Gordon E. Moore ile fizikçi ve entegre devrenin kaşiflerinden Robert Noyce tarafından ABD'nin Kaliforniya eyaletinin Santa Clara kentinde kurulan Intel'in, insanların ve toplumların gelişmesinde önemli etkileri olan ürün ve teknolojilerle dolu 40 yılı geride bıraktığını hatırlattı.


Kaynak



Düzenleyen OSCAR - 22-08-2008 Saat 15:08
Muharrem Baloglu
Informations and VoIP Technologies Technician - Mechatronician
www.voip-tr.net
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.148 Saniyede Yüklendi.