Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Bilim ve Teknoloji
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Nvidia'da 55 Nanometre Sesleri
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Nvidia'da 55 Nanometre Sesleri

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
CASPER Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 21-03-2006
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 527
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı CASPER Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Nvidia'da 55 Nanometre Sesleri
    Gönderim Zamanı: 22-08-2008 Saat 10:53
Nvidia'da 55 Nanometre Sesleri

Nvidia, GTX200 serisi ekran kartlarını tekrar canlandırmak ve performansa göre fiyat konusuna başarıya taşımak istiyor. 55 nanometre Nvidia'ya ne getirecek?

Nvidia AMD'nin HD 4800 serisini piyasaya sürmesi ve saldırgan bir fiyat politikası izlemesi sebebiyle şu sıralarda çok zorda kaldı. Para var saadet var, diyerek üçlü ekran kartı sistemi kuran kullanıcılar haricinde makul miktarlarda para harcayacak olanlar için en makul seçenekleri sunan ATI Radeon 4800 serisi artık fiyatların düşmeye başlamasıyla birlikte daha da rekabetçi olmaya başladı. Ayrıca HD 4870 X2 de tek kartta en yüksek performans tacını ele geçirerek Nvidia'yı biraz daha zorda bıraktı.

Nvidia Ne Yapacak?

Nvidia'nın elindeki GTX200 serisi çok iri kıyım bir çekirdeğe sahip olsa da barındırdığı gelişmiş bellek veriyolu aslında daha hızlı belleklere kavuşabilirse çok daha fazla iş yapabilir. Dolayısıyla Nvidia 55 nanometre yoluna giderek önce kartların sıcaklığını düşürmeyi hedefliyor. Ardından ise GTX200'lere hak ettikleri DDR5 bellekleri vererek AMD'ye küçük çaplı bir şok yaşatmayı planlıyor. Bu sırada ise şu sıralarda hazırlandığı söylenen GTX300 serisi öldürücü bir darbe vurabilir.
 

 
 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.