Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Google ve yeni rakipleri: Son durum ne?
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Google ve yeni rakipleri: Son durum ne?

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
CASPER Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 21-03-2006
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 527
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı CASPER Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Google ve yeni rakipleri: Son durum ne?
    Gönderim Zamanı: 20-08-2008 Saat 13:35
Google ve yeni rakipleri: Son durum ne?

Wikia Search ve Cuil.com: Google'ın iki yeni rakibi aramalarda ne kadar söz sahibi? Rakamlar burada.

Google internet aramalarında ezici üstünlüğünü sürdüre dursun, geçtiğimiz dönemde yarışa katılan iki yeni arama motoru lideri uzaktan da olsa takip etmeyi sürdürüyor. Wikipedia tarafından hayata geçirilen Wikia Search, geride kalan 4 hafta boyunca ABD'de yapılan aramalarda yüzde 0.000079'luk bir paya sahip. Araştırma şirketi Hitwise'ın yayınladığı rapora göre geçtiğimiz günlerde yayına başlayan Cuil.com ise tüm internet aramalarının yüzde 0.0070'inde söz sahibi.

Bu rakamlar, Wikia Search'ün yavaş da olsa, kullanıcı sayısını artırmayı sürdürdüğünü gösteriyor. Cuil.com ise, her geçen hafta daha az ilgi görüyor. Hitwise araştırmacıları, bu durumu Cuil.com'un yayına başladığında büyük bir medya desteğini arkasına almasına, ancak zaman geçtikçe kullanıcıların tekrar Google'a dönmesine bağlıyor. Cuil.com'un medyadan destek almasının altında yatan ana neden, kurucularının Google'ın eski çalışanları olmasıydı.

Tüm bunlar ne anlama geliyor?

Peki ama rakipler bu kadar küçük rakamlarla mutlu olmaya çalışırken Google ne yapıyor? Aynı rapora göre Google, 4 haftalık dönemde ABD'de yapılan aramaların yüzde 70,77'sinde başrolü oynamış. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde Google'ın sahip olduğu pay ise yüzde 64.35 olarak açıklanmıştı.

Yorum:
Görünüşe göre arama dünyasının iki yeni ismi, henüz Google'a rakip olacak seviyede değil. Özellikle Cuil.com'un başarılı olması şimdilik biraz zor görünüyor. Wikia Search ise sessiz sedasız ilerlemeyi sürdürüyor. Firefox için yayınlanan Wikia Toolbar da, arama motorunun geçici bir heves olmadığının en güzel kanıtı...


 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.203 Saniyede Yüklendi.