Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar > Windows İşletim Sistemleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Vista İnce Ayarlar ve Gerekli Bilgiler
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Vista İnce Ayarlar ve Gerekli Bilgiler

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
hackers_kral Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 676
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı hackers_kral Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Vista İnce Ayarlar ve Gerekli Bilgiler
    Gönderim Zamanı: 11-01-2008 Saat 10:40

Vista İnce Ayarlar ve Gerekli Bilgiler

Gizli Boot Ekranını aktifleştirmek.

Vista başlangıçta boot işlemine geçerken siyah bir ekran ve altta hareket eden bir bar çıkıyor, normalde yeni nesil bir işletim sistemi için hiçde iyi bir açılış olmamış. Oysa Vista da gizli olan bir açılış ekranı daha var, onu açmak için çalştır komutuna veya aramaya başla satırına msconfig yazıp, Önyüklemeyi seçip, alt satırdaki GUI önyüklemesi yok satırını aktifleştirip uyguladıktan sonra, çok iyi olmasada sizi daha farklı bir boot ekranı karşılayacak.

Sata Disklerin Performansını artırma

Bunun için yapmanız gereken, Başlat, Bilgisayar, Sistem özellikleri(Üst Panelde),Gelişmiş Sistem Ayarları, Donanım, Aygıt Yöneticisi, Listeden Disk Sürücülerinden Sata diskinizi seçip sağ tıklayıp özellikler, İlkeler, en alltaki Gelişmiş performansı etkinleştir kısmını aktifleştirip uygula demeniz yeterli. Bu ayar notebook kullananların bir miktar pilinden daha fazla harcamasına neden olabilir.

Başlat Menüsü Aramaya Başla kısmını hızlandırmak

Bu ayarla dosyalar daha hızlı bulunacak. öncelikle kayıtdefterini açıyoruz. bunun için aramaya başla kısmına regedit yazıp, sırasıyla HKEY_CURRENT_USER,Software, Microsoft, Windows, CurrentVersion, Explorer, Advanced. Yan panelden Start_SearchFile' a iki kere tıklayıp değerini 0 olarak değiştirin.

Farklı Saat Seçenekleri Eklemek.

Özellikle internette dış ülkelerdekilerle muhabbet ederken saat farklarından dolayı sorun yaşayanlar için vista'da gelen saat ekleme olayı çok güzel olmuş. Bunun için Saat üzerinde Tarih Zaman ayarla'yı seçip, ek saatler kısmından 2 adet farklı bölgenin saatini ekleyebilirsiniz.

İnternet Explorer Arama Sağlayıcısını Değiştirmek

IE7 varsayılan olarak Live Search arama sağlayıcısı ile geliyor, fakat bunu farklı sağlayıcılarla değiştirebiliriz. Bunun için ekranın sağındaki arama çubuğunun yanındaki ok işaretine basıp gelen menüden Daha fazla sağlayıcı bul'a tıklayıp, açılan websayfasındaki herhangi arama linkine(Örneğin Google) tıkladığınızda gelen diyalog penceresindende bunu varsayılan arama sağlayıcıp yap seçeneğini aktif yapıp, sağlayıcı ekle butonuna basıp kaydettiğinizde değişecektir.

İnternet Explorer'ın temp dosyalarını ve çerezleri silmek için masaüstüne kısayol oluşturmak.

Bunuda şu şekilde hallediyoruz. Masaüstüne sağ tıklayıp Yeni, Kısayol dedikten sonra , Öğenin konumunu yazın kısmına,

Sadece Temp Dosyalarını silmek için:
RunDll32.exe InetCpl.cpl,ClearMyTracksByProcess 8

Sadece Çerezleri silmek için:
RunDll32.exe InetCpl.cpl,ClearMyTracksByProcess 2

Sadece Geçmişi Silmek için:
RunDll32.exe InetCpl.cpl,ClearMyTracksByProcess 1

Sadece Dataları Silmek için:
RunDll32.exe InetCpl.cpl,ClearMyTracksByProcess 16

Sadece Saklı Şifreler için:
RunDll32.exe InetCpl.cpl,ClearMyTracksByProcess 32

Yukarıdakilerin Tümünü Silmek için:
RunDll32.exe InetCpl.cpl,ClearMyTracksByProcess 255

deyip ileri seçeneğini silip bir isim verdikten sonra, (Örneğin IE temizlik), kaydetmeneniz yeterli.

Görev Çubuğundaki tüm pop-up balonları kapatmak.

başlat aramaya başla kısmına gpedit.msc yazıp, Grup İlkesi Nesne Düzenleyicisini açın. Sırasıyla Kullanıcı yapılandırması, Yönetim Şablonları, Başlat Menüsü ve Görev Çubuğu, yan panelden Tüm Balon Bildirimlerini kapat seçeneğine iki kere tıklayıp açılan kısımda etkini seçin ve uygula deyin. Buradaki diğer seçeneklerede göz atarak başlat menüsü ve görev çubuğunu istediğiniz şekilde konfigüre edebilirsiniz.

Vista Glazz ile full ekran pencerelerde de aero transparan efekti kullanmak.

Normalde Vista pencereleri tam ekran yaptığınızda pencerelerin transpran çerçevesi kapatır. fakat CodeGazer - VistaGlazz sayfasındaki Vista Glazz yazılımını kurarak ekran tam ekranda da transpran görünmesini sağlayabilirsiniz. bunun için yazılımı indirip açtıktan sonra I agree ile kabul edip, soldaki patch style'a tıklayarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. sonuç için pcyi kapatıp açın.


Shift tuşuna basarak yavaş hareketle Aero Glass Efektini Kullanmak

Bu da çok ilginç doğrusu, normalde aero hızlı çalışarak pencerelerin görev çubuğuna indiğini görüyoruz, bu ipucuyla bunu yavaşlatabiliriz. Öncelikle registryden sırasıyla, HKEY_CURRENT_USER, Software, Microsoft,Windows, DWM. Burada yan panelde yeni bir DWORD değeri oluşturalım ve ismini AnimationsShiftKey verip değer olarakta 1 yazalım. Şimdi Windowsun aero efektini bir kere açıp kapatmamamız gerekiyor, bunun için komut istemini açalım ve gelen dos ekranına önce net stop uxsms yazalım kapatalım, daha sonra tekrar açmak için net start uxsms yazıp açalım. işlem bu kadar. yaptığımız işim görmek için pencereleri küçültürken aynı anda shift tuşuna basmanız yeterli, bakın bakalım ne oluyor
(1 değerini isterseniz değiştirebilirsiniz.)

Glass Efektini Vista Home Basic'te açmak

Öncelikle şunu belirtmemde fayda var, bu aero glass efekt değil.Pencerelerde transparanlık yok. Efekti açmak için Registryde sırasıyla HKCU/Software/Microsoft/Windows/DWM. Yine yan panelde Composition ın değerini 1, CompositionPolicy 'nin değerini 2 yapın. şimdi yukarıdada bahsettiğim gibi DWM yi açık kapatın ve farkı görün. omut istemini açalım ve gelen dos ekranına önce net stop uxsms yazalım kapatalım, daha sonra tekrar açmak için net start uxsms yazıp açalım.

Sinir Bozucu Uyarılardan Kurtulun

Vista da gelişmiş güvenlik bazen kullanıcıları sık çıkan uyarılarla rahatsız edebiliyor. Bu uyarıları, Kullanıcı hesap denetimlerini (UAC) kapatabilirsiniz. Bunun için Denetim Masası-Kullanıcı Hesapları, en alltaki Kullanıcı Hesap Denetimini aç veya kapat. Bilgisayarınızı korumaya yardımcı olması için Kullanıcı Hesap Denetimini(UAC) kullanın seçeneğindeki işareti kaldırıp tamam deyin.

Aero Flip 3D, Üç boyutlu pencereler için kısayol oluşturmak.

Masaüstünde sağ tıklayıp Yeni - Kısayol. Açılan pencerede boş yere RunDll32 DwmApi #105 yazıp ileri dedikten sonra bir isim verip kaydedin.

Geniş pencere kenarlıklarının boyutunu değiştirmek.

Masaüstünde sağ tıklayıp, Kişiselleştirme, Pencere Rengi ve Görünümü, alltaki Daha çok renk seçeneği için klasik görünüm özelliklerini aç, açılan görünüm ayarları menüsünden gelişmiş, Öğe kısmından da Kenarlık Doldurma, Varsayılan 4 değerini istediğiniz şekilde değiştirin. Ben 0 kullanıyorum. Siz isterseniz artırabilirsiniz.

Öncesi:

Sonrası

İşinize Yaramayan Windows Özelliklerini Kapatın

Bunun için başlat, denetim masası, programlar ve özellikler. Açılan program ekle kaldır penceresinin sağındaki panelde Windows özelliklerini aç veya kapatı tıklayın. Gelen Pencerede istemedediklerinizi kapatabilirsiniz.

Görev Yöneticisindeki Explorer.exe'ye yüksek öncelik atamak.

Masaüstünde çalışırken görev yöneticisindeki explorer.exe dosyasına yüksek öncelik atayarak explorer'ın daha hızlı yüklenmesini ve çalışmasını sağlayabilirsiniz. bunun için Windows Görev Yöneticisindeki explorer.exe dosyasına sağ tıklayıp öncelik ata'dan yüksek satırını seçin. Oyun oynarken tekrar normale getirebilirsiniz.

Gereksiz Bazı servisleri kapatalım.

Başlat, aramaya başla'dan hizmetler'i aratalım ve açalım. burada çalışan veya kapalı olan tüm hizmetleri görebilirsiniz.

IP yardımcısı: IPv6 tipinde ağ kullanmıyorsanız, devredışı bırakabilirsiniz.

Yönlendirme ve Uzaktan Erişim: Uzaktan erişim bağlantılarını kullanmıyorsanız, devredışı bırakabilirsiniz.


 

Yukarı Dön
hackers_kral Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 676
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı hackers_kral Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11-01-2008 Saat 10:41

IKE ve AuthIP IPsec Anahtarlama modülleri: VPN tipinde ağ bağlantıları kullanmıyorsanız, devredışı bırakabilirsiniz.

Windows Media Center Başlatıcı: Windows Media Center yazılımını kullanmıyorsanız, devredışı bırakabilirsiniz.Media Centerla ilgili diğer başlıklarıda devredışı bırakabilirsiniz.(bunu komple silmekte istiyorum)

Windows Hata Raporlama Hizmeti: Hata raporu göndermek istemiyorsanız, devredışı bırakabilirsiniz.

Windows Güvenlik Duvarı: Farklı bir güvenlik duvarı kullanıyorsanız ya da güvenlik duvarı ile ilgili sık sorunlarla karşılaşıyorsanız, devredışı bırakabilirsiniz.

Windows Defender: Farklı bir spyware tarayıcı kullanıyorsanız ve benim gibi defendera fazla güvenmiyorsanız, devredışı bırakabilirsiniz.

Tablet Pc giriş hizmeti, tablet pc kullanmıyorsanız, devredışı bırakabilirsiniz.

Windows Saati: Bilgisayarınızın saatini internet sunucularından güncellemek istemiyorsanız, devredışı bırakabilirsiniz.

Windows Olay Günlüğü: Eğer olay günlüğünü takip etmiyor ve ilgilenmiyorsanız, devredışı bırakabilirsiniz.

Çevrimdışı dosyalar: Eğer Windowsun Çevrimdışı Dosyalar özelliğini kullanmıyorsanız, devredışı bırakabilirsiniz.

Bluetooh Destek Hizmeti: Bluetooh ile işiniz yoksa, devredışı bırakabilirsiniz.

Readyboost: Usb diskiniz yoksa ve readyboost özelliğini hiç kullanmayacaksanız, devredışı bırakabilirsiniz.

Bu listede yazmayan bazı servislerde var, onlar içinde başlat aramaya başla kutucuğuna msconfig yazıp açılan pencereden hizmetler bölümünden, Tüm Microsoft hizmetlerini gizle seçeneğini aktifleştirdikten sonra yukarıdaki listeden işinize yaramayanları kapatabilirsiniz. Örneğin, Google updater service, Adobe updater Service, Quicktime Updater Service, Windows Live Setup Service, Spyware Doctor Service gibi.

Windows Açılırken istenmeyen programların açılışını engellemek

Bunun içinde yine başlat aramaya başladan msconfig yazıp, sistem yapılandırmasını açıyoruz. Başlatma sekmesinden, çalışmasını istemediğiniz programları seçip, yanındaki aktif işareti kapatmanız ve uygula demeniz yeterli. Antivirus programınız dışındakileri kapatabilirsiniz.

Windows Fotoğraf Galerisine, Sabit diskinizdeki fotoğralarınızın bulunduğu klasörleri eklemek

Windows Fotoğraf Galerisini açalım, Dosyadan, Galeriye Klasör ekle seçeğiniz seçip, gelen pencereden resimlerinizin olduğu klasörleri fotoğraf galerinize ekleyebilirsiniz.

Sabit Diskten Gereksiz Dosyaları Silelim.

Bu iş için elbet birçok program vardır ama bence en pratik olan CCCleaner. programın dili türkçe ve ücretsiz. http://www.ccleaner.com/download/downloadpage.aspx?1 linkten indirip kurulumu yaptıktan sonra açılan pencereden. temizliğe başla diyerek gereksiz dosyalardan kurtulabilirsiniz. ayrıca, sorunlar kısmından registry hatalarınıda silip düzeltme yapabilirsiniz.

Birden Fazla Seçim Yaparken Onay Kutularını Kullanın.

Hepimiz için bir alışkanlıktır birden fazla dosyayı seçerken CTRL tuşuna basmak, fakat Vista'da daha farklı bir seçenek var. önce bu seçeneği açalım. Bilgisayar, sol üstte düzenle, klasör ve arama seçenekleri, Görünüm. Listenin aşağısında "Öğe Seçmek için onay kutularını kullan".işaretleyip uygula diyelim. şimdi kaydetme işleminde kullanacağımız dosyalarımızı tek tek onay kutuları ile seçebiliriz.




Klasik Kapatma Menüsü

windowsun başlat menüsünde bilgisayarı kapat simgesini bazılarımız farkedemiyoruz, bende ilk kurduğumda bulamamıştım, en iyisi biz masaüstündeyken ALT+F4 yaparak kasmadan pcmizi kapatalım
Yukarı Dön
yilalp Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 15-11-2006
Konum: İstanbul
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı yilalp Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11-01-2008 Saat 10:42
Güzel paylaşımın için teşekkürler
Yukarı Dön
hackers_kral Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 676
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı hackers_kral Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11-01-2008 Saat 10:42
Önizleme Bölmesini Kullanmak

Vistada bazı formattaki dosyalarınızı(mp3,pdf,avi,mpeg, text, doc vb.) hiç açmadan ekranın sağındaki önizleme bölmesinden içeriklerini görüntüleyebilrsiniz. işlemi yapmak istediğiniz klasörde sağ üstte düzenle, yerleşim, önizleme bölmesi. şimdi dosyaları açmadan sağdaki bölmeden içeriklerini görebilirsiniz.

Filmlerinizin ya da mp3 albümlerinizin kapakları için fazla uğraşmayın.

Filmlerinizin ya da mp3 albümlerin klasörlerinin kapakları için fazla uğraşmadan kapak atamak istiyorsanız yapmanız gereken çok basit. klasör içerisine attığınız jpeg(veya diğer formatlardaki resim dosyalarının) ismini "folder" diye değiştirin. Artık o klasörün kapak resminin olduğunu göreceksiniz ve atadığınız bu resim bir daha asla kaybolmayacak.

Vista'nın aramada kullandığı dizin seçeneklerini daha da geliştirin.

Bunun için denetim masasından, dizin oluşturma seçeneklerine tıklayın. Değiştir' den eklemek istediğiniz sabit disklerinizi veya klasörlerinizi (ben tüm hdleri işaretledim) işaretleyin. yine gelişmişten, dosya türlerinden istediğiniz dosya türlerini arama yapmakta kullanmak için işaretleyin.

 
Windows Kenar Çubuğundan haber akışlarını izleyelim.

Bildiğiniz gibi RSS haber akışları için windows kenar çubuğundaki haber akışlarını kullanabiliyoruz, fakat rss adreslerini haber akışlarına eklemek için internet explorerdan abone olmamız gerekiyor. Bunun için yapmamız gereken Iexplorer açıkken, örneğin chip online' ın haber akışlarını izlemek için, chip online sitesine girelim. arama kutusunun altında rss simgesinin turuncu olduğunu göreceksiniz. üzerine tıklayın. bu özet akışına abone ol' a tıklayın. abone ol deyin.







artık windows kenar çubuğundaki haber akışı yardımcı programıyla chip online daki yenilikleri takip edebilirsiniz. buraya istediğiniz kadar rss akışı ekleyebilirsiniz.

Başlat menüsü kapatma seçeneklerini değiştirelim.

Yukarıdada söyledğim gibi başlat menüsünde bilgisayarı kapatmanız için bazen kilitin yanında turuncu kapanış tuşuna bastığımız ve bilgisayarı uyku moduna aldığımız oluyor. Hemen bunu değiştirelim ve o tuşu pcyi kapatmak için kullanalım. öncelikle komut istemini açalım. gelen dos ekranına powercfg.cpl,1 yazalım enter tuşuna basalım. Güç seçeneklerini açalım (bu ekrana denetim masasındanda ulaşabilirsiniz), Daha sonra Güç düğmeleri ve kapak seçeneğinin altındaki, Başlat menüsü güç düğmesi seçeneğini "uyku" değil, "kapat" yaparak kaydedelim.

Başlat menüsündeki turuncu uyku modu düğmesinin, kırmızı kapatma düğmesi olduğunu göreceksiniz.







Gönder Menüsünü Özelleştirmek

Gönder menüsünü özelleştirmek için bilgisayar penceresindeki en üstteki bara, ya da başlat, aramaya başlaya şu komutu yazın. %APPDATA%\Microsoft\Windows\SendTo ve gönder menüsüne ulaşın, isterseniz buraya notepad, paint gibi programların linklerini ekleyip ilişkili dosyalarınızın bu programlarla çalışmasını sağlayabilirsiniz.

TEMP klasörüne ulaşmak için pencereler arasında kaybolmayın. (ne dobra oldu dimi

temp dosyası sık sk temizlememiz gereken bir dosya, bu klasöre ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. yapmanız gereken 3 şey.

Başlat - Aramaya Başla - %TEMP%


Düzenleyen hackers_kral - 11-01-2008 Saat 10:43
Yukarı Dön
hackers_kral Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 676
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı hackers_kral Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11-01-2008 Saat 10:44
İkonları büyütmek için CTRL' yi kullanın.

eminim hepiniz vistanın ikonlarını ne kadar fazla büyüttüğümüzü biliyorsunuzdur. bu işlemi görünümler menüsünden yapabiliyoruz. Oysa çok basit bir yolu daha var. O da şu. CTRL ye basılı tutarak farenin orta tuşunu kaydırmak. işte hepsi bu.

Vista'daki gizli 3d Benchmark uygulamaları

Çokta önemli bir özellik değil, fakat vista donanımlarınızın puanlandırmasını yaptığında, ekran kartı için, sanırım bu grafikleri kullanıyor olabilir.

Grafikleri açmak için.
Komut istemci satırına aşağıdakileri kopyala yapıştır yapıp enter yapın.

winsat aurora




winsat d3d -texshader -totalobj 15

winsat d3d -objs C(20) -texshader -totalobj 50

winsat d3d -totalobj 20 -objs C(20) -totaltex 10 -texpobj C(1) -alushader -noalpha -v -time 10

winsat d3d -totalobj 20 -objs C(20) -totaltex 10 -texpobj C(10) -alushader -v -time 10

Kısayol simgelerini kapatalım.

Bu işlem için Vista Shortcut Overlay Remover http://www.frameworkx.com/Framework....aspx?id=632 isimli aracı kullanabilirsiniz. No arrow deyip apply seçiyoruz.

Cevap Vermeyen Uygulamaların Kapanma Sürelerini Kısaltalım.

Kayıt defterini açalım, sırasıyla HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l yan paneldeki "WaitToKillServiceTimeout" isimli değere tıklayalım ve 20000(20sn) olan değeri, 2000(2sn) olarak değiştirelim.

Varsayılan İşletim Sistemi olarak Vista'yı seçelim.

Eğer diskinizde 2 işletim sistemi yüklü ise(Windows XP'den bahsediyorum) ve sık olarak vistayı kullanıyorsanız, varsayılan işletim sistemi olarak vistayı seçip açılışta tercih yaptığınız ekranı kapatabilirsiniz.

Bunun için Başlat - Bilgisayar - Sağ tıklayıp Özellikler- Gelişmiş Sistem Ayarları - Gelişmiş. en alttaki Başlangıç ve Kurtarma bölümünden ayarlara tıklayalım. Ekranda varsayılan işletim sistemi olarak Windows Vistayı seçin. İşletim Sistemleri listesi gösterme süresi ve Gerekirse kurtarma seçenekleri gösterme süresini kapatın ve tamam deyin. Xp kullanmak istediğinizde tekrar aktif yapmanız gerekiyor.

Güvenlik Merkezi uyarılarını kapatma

Denetim Masasından Windows Güvenlik Merkezini açalım, Solda en alttaki Güvenlik Merkezinin beni uyarma biçimini değiştir linkine tıklayalım. açılan uyarı penceresinden en alttaki "Bana bildirme ve simgeyide gösterme" seçeneğini seçelim.

Ekran Alıntısı Aracı ile print screen tarihe karışıyor.

Snag it gibi yazılımlarla ya da printscreen ile masaüstünde bir bölümü ya da tam ekranı yakalayıp kaydedebiliyorduk. Vista da bu iş için özel bir yazılım geliyor. Ekran Alıntısı Aracını Donatılar içinden bulabilirsiniz.

Ekran Alıntısı Aracına Kısayol atamak

Bu aracaı Donatılar içerisinden her seferinde açmak uğraştırabilir. Kısa yol atayabiliriz. Donatılar, Ekran Alıntısı Aracı, sağ tıklayıp özellikler Kısayol bölümünden kısayol tuşuna CTRL+F12 (siz farklı girebilirsiniz.) basın, artık bu tuşlarla bu aracı çağırabiliriz.

Internet Explorer ya da Mozilla firefox'da otomatik adres tamamla özelliğini kullanın.

Sonu .com ile biten sitelerde adres satırına sitenin sadece adını girmeniz ve ALT+Enter yapmanız yeterli. Örneğin Microsoft Corporation sitesine girecekseniz adres satırına microsoft yazın alt+enter tuşlarına basarsanız, ie ya da firefox başa wwww ve sona com ekleyecektir.

Sonu net olan sitelerde Shift+Enter
Sonu org olan sitelerde Ctrl+Shift+Enter

Başlat menüsündeki aramaya başla da tüm dizinleri kullanmak.

Normalde aramaya başlada dizinlerin aranması kapalıdır, bunu açmak için Görev Çubuğundan Özellikler, Başlat Menüsü, Özelleştir, Dosyalarda Ara'yı bulun ve Tüm Dizinde Ara yı seçip kaydedin.




Yukarıda dizin ekleme işlemine sabit disklerinizin tümünü eklediyseniz, Artık her türlü formattaki belgeleri başlat menüsünden aratabilirsiniz.

Dolaşmayı Başlat (tık) sesini kapatmak

Bu ses bazen beni çıldırtıyor, windowsu ilk kurduğumda bu sesi kapatıyorum. işlemi yapmak için başlat aramaya başla satırına mmsys.cpl yazalım (ses penceresine denetim masasındanda erişebilirsiniz.) ses efekti bölümünü açalım, Windows Gezgini Bölümünündan Dolaşmayı Başlatı tıklayın, aşağıdaki ses efekti bölümünden yok seçeneğini seçip, uygula deyin.

CRT monitörlerde Cleartype' ı kapatmak

Normalde LCD monitörlerde okunabilirliği kapatmak için geliştirilen cleartype yazı efektini, CRT monitör kullanmak isteyenler kapatabilirler. Masaüstünde sağ tıklayıp, Kişiselleştirme, Pencere Rengi ve Görünümü, Daha çok renk seçeneği için klasik görünüm özelliklerini aç, gelen görünüm ayarları menüsünden, efektler, Cleartype olan seçili bölümü Stardart olarak değiştirin.

Windows Mail Önemsiz E-posta Seçenekleri

Hernekadar Windows Mail kullanmasamda, kullananlar için önemsiz(spam) maillerden kurtulmak için ilginç özelliği olduğunu düşünüyorum. Araçlar - Önemsiz e-posta seçeneklerinde Uluslararası diye bir bölüm var, buradan mail adresinize ca,de,mx,au gibi adreslerden gelen spam mailleri engelleyebilirsiniz. yapmanız gereken, engellenen üst düzey yetki alanı listesinden, sizi rahatsız eden ülkeleri seçmek(bir çok asya ülkesini seçebilirsiniz.) Engellenen Kodlamalar listesindende farklı dillerde gelen e-postaları engelleyebilirsiniz.

Windows Media Player'ı mini modda açmak

Her defasında windows media player'ın mini modda açılmasını istiyorsanız, WMP'ı açın, Araçlar, Seçenekler, Yürütücü Başlığının en altındaki Bu metni içeren dosya adları için mini playerı başlat satırına .mp3 yazın.




Artık dinleyeceğiniz tek şarkılar için WMP mini modda açılacaktır.

Sağ tıklanan içerik menüsüne Not defteri ile aç seçeneğini eklemek.

Not defteri bazen çok işe yarayabiliyor, içerik menüsüne eklemek için öncelikle bir registry değeril oluşturalım. Bunun içinde not defterini açalım. şu komutları ekleyelim.

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\Not Defteri ile aç]
@=""

[HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\Not Defteri ile aç\command]
@="notepad.exe %1"

daha sonra a.reg diye masaüstüne kaydedelim. şimdi bu kayıt anahtarına tıklayıp kayıt defterimize ekleyelim. artık içerik menümüze not defteri ile aç seçeneğinide ekledik.

Vista'nın ekrankoruyucularına ayar çekmek

Vista güzel ekran koruyucuları ile geliyor. Aşağıdaki linke eklediğim registy ayarları ile onların şekillerini değiştirebilirsiniz.

http://rapidshare.com/files/4009730...cks.rar.html






Eğer tekrar önceki şekillerine dönmesini istiyorsanız,
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Screensavers dan bubbles, mystify, ribbons seçeneklerinden yan paneldeki silmeniz yeterli.

Düzenleyen hackers_kral - 11-01-2008 Saat 10:45
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.