Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Sağlık
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Yorgunluktan kurtulmak için 10 Altın Kural
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Yorgunluktan kurtulmak için 10 Altın Kural

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
hackers_kral Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 676
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı hackers_kral Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yorgunluktan kurtulmak için 10 Altın Kural
    Gönderim Zamanı: 14-11-2007 Saat 22:52
Yorgunluktan kurtulmak için 10 Altın Kural
 
Sabahları bir türlü uyanamıyor, azıcık hareket edince hemen yoruluyorsan, bakımına ve yediklerine dikkat ederek, biraz tazelenmeye ne dersin? İşte sana 10 öneri...


1) Abur-cuburu kes: Günde gereksiz kaç kalori aldığının farkında mısın? Cipsler, kuruyemişler, çikolatalar... Bunları hayatından bir süreliğine bile olsa çıkarttığında, hem kilo vermiş, hem de tazelenmenin en önemli aşamasını gerçekleştirmiş olacaksın.

2) Soda banyosu yap: Pompalı bir şişeye doldurduğun sodayı biraz buzdolabında bekletip, yüzüne ve vücuduna sık. En pahalı tonikten bile daha iyi sonuç alacağından emin olabilirsin. Ünlüler öyle yapıyor!

3) Nane çayı iç: Nanenin içerdiği mentol nedeniyle ferahlatıcı bir etkisi vardır ve kozmetikte en çok kullanılan bitkidir. Diğer bir faydası ise sindirimi kolaylaştırmasıdır. Yemeklerden sonra içeceğin bir fincan nane çayıyla hem toksinlerden arınırsın, hem de kendini daha hissedersin.

4) Nefesini tazele: Okaliptus da tıpkı nane gibi ferahlatıcı bir etkisi vardır. Burun tıkanıklığına çok iyi gelir. Nefesi tazeleyerek ağız kokusunu önlemeye yardımcı olur.

5) Buz kompleksi yap: Buzun da tıpkı soda gibi cildi ferahlatıcı etkisi vardır. Her sabah yüzünü yıkadıktan sonra, buzluktaki buz parçalarıyla boynuna ve yüzüne dairesel hareketlerle masaj yap. Hatta aynısını göğüslerinde de deneyebilirsin!

6) Portakal kabuğundan faydalan: Dişlerin çok mu sarı görünüyor? İşe yaramayan diş macunlarını bir kenara bırak ve portakalın mucize gücünden faydalan. Bir portakalın kabuğunu ateşte kurut. İçine biraz tebeşir tozu ve karanfil ekleyip, hepsini toz haline getir ve dişlerini bu tozla fırçala. Sonuca inanamayacaksın!

7) Elma ye: Elma, bilinen en iyi detoks (arınma) meyvesidir. Vücudunu arındırmak için, her gece yatmadan önce bir tane elma yemeği dene. Hazımsızlık sorunun varsa, elmanın kendisini yemek yerine suyunu içebilirsin.

8) Göz yorgunluğunu yok et: Bir mendilin arasına rendelenmiş elma ya da iki dilim çiğ patates koy ve birkaç dakika göz kapağının üzerinde beklet. Gözlerindeki yorgun ifadenin kaybolduğunu göreceksin.

9) Enerjini arttır: Bunun en iyi yolu, küvete girmeden önce içine bir miktar biberiye atmak. Kendini çok daha iyi ve enerjik hissedeceksin.

10) Fresh parfümler kullan: Yazın baharatlı, ağır parfümler kullanmak, kendini daha çok yorgun hissetmene yol açacağından; tercihini hafif, çiçek kokulu parfümlerden yana kullan. Hatta parfüm yerine deodorant kullanmayı dene!
     

Düzenleyen hackers_kral - 14-11-2007 Saat 22:57
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.