Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - "Astsubay iyi biridir"
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

"Astsubay iyi biridir"

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: "Astsubay iyi biridir"
    Gönderim Zamanı: 11-03-2006 Saat 19:30
Ege Üniversitesi Kampüs Kültür Merkezi'nde Kemalist Laikler Derneği tarafından düzenlenen toplantıda "Türkiye Nereye Gidiyor?" konulu bir konferans veren Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın "tanırım, iyi biridir" dediği Astsubay Ali Kaya'yı kendisinin de "iyi biri" olarak tanıdığını ifade ederek, Büyükanıt'a destek verdi.
 
Dünya ve Türkiye meselelerinin birbirinden ayrılamayacağını açıklayan Tolon, Türkiye'nin jeopolitik ve jeostratejik konumu açısından özellikli bir durumda olduğunu söyledi. Emekli Orgeneral Tolon, Türkiye'nin 116 ülke arasında, ekonomik güç açısından 16., toprak büyüklüğü açısından ise 32. durumda olduğunu belirterek, "Dünya enerji kaynaklarını denetleyebilecek konumda olması, Türkiye'nin jeopolitik önemini arttırmaktadır" ifadesini kullandı.
 
Türkiye'nin bin yıldır bu topraklarda yaşadığını ve sonsuza kadar da bu topraklarda yaşayacağını kaydeden Tolon, "Türkiye bir Avrasya ülkesidir. Karşımıza çıkan tüm sorunlar içinde bulunduğu coğrafi ve jeopolitik konumundan kaynaklanmaktadır" dedi.
 
1990 yılından sonra Sovyetler Birliği'nin parçalanması ile birlikte tek kutuplu dünya düzenine geçildiğini belirten Tolon, "ABD, bu yeni konjonktürde yeni dünya düzenini oluşturmaya çalışmaktadır. Buna göre, küresel güç potansiyeli taşıyan hiçbir bölgesel gücün kuvvetlenmesine izin verilmeyecektir. Şu anda ABD bu politikasını hayata geçirmeye çalışmaktadır" diye konuştu.
 
Konferans sonunda soruları cevaplayan Tolon, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile ilgili soruya, "Kara Kuvvetleri Komutanı ile uzun yıllar yan yana, dirsek teması halinde çalıştım. Benim amirliğimi de yaptı. Sarfettiği sözleri kelime kelime biliyorum. Ben de anılan astsubayı tanıyorum. İyi kişi olarak bilirim. Yaşar Büyükanıt, konuşmasında, 'suçlu çıkarsa cezasını çeker' dedi. Yargıyı etkileme söz konusu değildir. Bu konuşmaları soruşturma esnasında yapmıştır. Yargı sürecinde değil. Yargıyı ancak yargılama sürecinde etkilersiniz. Bu olay kendisine değil, kurumuna (TSK) karşı yapılmıştır" şeklinde yanıt verdi.
 
Tolon, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Büyükanıt'ın, astsubay için 'iyi kişidir' demesinin, hukuki açıdan da bir suç teşkil edeceği kanaatini taşımadığını söyledi.
Kıbrıs meselesinin Türkiye açısından çok önemli olduğunu belirten Tolon, "Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Türkiye tarafından kabul edilemez. AB sürecinde Türkiye'ye bu konuda birçok dayatma getirilmiştir. Anadolu dışındaki son Türk toprağı, Yunanistan'a altın tepsi içersinde sunulmak isteniyor. Kıbrıslı Türkler, Rum halkının kin ve nefretine terk edilemez" diye konuştu.
 
İran hakkında da konuşan Tolon, bu ülke ile Türkiye'nin hiçbir hukuki sorununun olmadığını hatırlatarak, İran'ın, Türkiye'nin önemli komşularından biri olduğunu, ancak bir tehlike oluşturmadığını söyledi.
Yukarı Dön
GOLDMAN Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 08-03-2006
Konum: Türkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 895
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı GOLDMAN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11-03-2006 Saat 23:47

ya beyler bu türkiye nereye gidiyor????????

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.148 Saniyede Yüklendi.