Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Unakıtan: Cumharbakanı adayı belli
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Unakıtan: Cumharbakanı adayı belli

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
kral Açılır Kutu Gör
Administrator
Administrator


Kayıt Tarihi: 08-03-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 957
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı kral Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Unakıtan: Cumharbakanı adayı belli
    Gönderim Zamanı: 25-02-2007 Saat 21:08
 

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Başkent Kulisi'nde Mehmet Acet'in sorularını cevaplıyor. Unakıtan, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin soruya kendine göre net bir cevap verdi. 

Unakıtan:%20Cumharbakanı%20adayı%20belli

Mehmet Acet'in sunduğu Kanal 7'de yayınlanan Başkent Kulisi programına konuk olan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, hükümetlerin çektiği sıkıntının başında devletin kasasına sahip çıkmamak olduğunu söyledi.

Sürekli olarak halkın içinde olduğunu belirten Unakıtan, ilk başlarda kamuoyunda tanınmadığı dönemde bundan çok yararlandığını söyledi. Unakıtan, cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerle ilgili bir soruya verdiği cevapta, siyasetin giderek ekonomi ile içiçe olduğunu söyledi.

Her seçimin bedelinin olduğunu belirten Unakıtan, cumhurbaşkanı adayının belli olduğunu söyledi. Unakıtan, "Kimin cumhurbaşkanı olacağı belli. AK Parti'den biri olacak. Benim dışımda herkes olabilir" dedi. Acet'in, "Siz niçin olmuyorsunuz?" sorusunada, "Benim orada gözüm yok" dedi.

Piyasaların cumhurbaşkanlığı riskini satın aldığını belirten Unakıtan, istikrarın süreceğini söyledi. Unakıtan şunları söyledi:

"Türkiye'de halk istikrar istiyor. Halkın tek parti iktidarından sonra o hükümete ikinci bir şans verdiği görülmüştür. Demokrat Parti döneminden bu yana aynı şey olmuştur."

ERKEN SEÇİM DEDİKODUDAN İBARET

Acet: Seçimlerin kasımdan eylüle alınması gündemde mi? Devlet Babacan'ın AB yetkililerine bu yönde açıklamada bulunduğu belirtiliyor.

Unakıtan: Sayın Başbakanı sürekli "Beneden duymadıktan sonra inanmayın" diyor. O sözler, Erdoğan demediğine göre şimdi bir dedikodudan ibaret.

Acet: Bütçedeki başarınızda biraz farklı desteklerin olduğu öne sürülüyor.

Unakıtan: Sanki bizden öncekilerin elinde bir imkan varmış gibi bir suçlama olur bu. Bir kez bir her şeyi iyi takip ettik. Halktan toplanacak vergiler toplanmamış, popülizm yapılmış. Bunun yerine gidip borç alınmı.. Bu öyle bir yere varmış ki, toplanan vergiler faize yetemez hale gelmiş. Vergi toplanmış, üzerine biraz daha borç alınarak borç faizi ödenmiş.

Kedi eremediği ciğere murdar derler demişler. Şimdi onlar bunu yapamadığı için kötülemeye çalışıyorlar. Siz de isnatlarda bulunacağınıza bir kerelik yapsaydınız da görseydim"

SATILAN MALLARI KİMLER ALIYOR DERSİNİZ?

Acet: Makro ekonomik göstergeler yerli yerinde ama, bunlar halka yansımıyor. Halktan ve muhalefetten suçlamalar var.

Unakıtan: İnsanların farklı ihtiyaçları için farklı harcama kalemleri var. Ben bunları üstüste koyup hesaplıyorum. Bunlarda iki katına varan harcamalar var. Ben iş dünyasının içinden geldiğim için ekonominin ne durumda olduğunu iyi biliyorum.

Berberler, "tıraş olanlar azaldı" diyordu. Satışlara bakın hepsinde büyük artış var. Buzdolabı, çamaşır makinası, televizyon, traktör satışı, iş makinalarının satışı çok fazla arttı.

Şimdi bütün bunların satışında büyük artışlar olacak da bunları kimler alıyor dersiniz?"

YABANCI SERMAYEYE PEŞKEŞ ÇEKME

Acet: Türkiye'nin yabancı sermayeye peşkeş çekildiği, stratejik işletmelerin yabancılara verildiği iddiaları var?

Unakıtan: Hem Türkiye'ye yabancı sermayenin gelmesini isteyeceksiniz, hem de yabancı sermayenin gelmesine karşı çıkacaksınız. Türkiye'nin en büyük eskikliği yabancı sermaye eksikliği idi. Bizden önce gazeteler, "Nerede yanlış yapıyoruz da yabarncı sermaye gelmiyüor?" deniyordu.

Biz geldikten sonra, evimizin içerisini düzelttik. Yılda 1 milyar dolar zor geliyordu. Şimdi de, "Yabancı sermaye geliyor herşeyi alıyor" deniyor. Yahu. yabancı sermaye gelip de ne yaacak? Elbette birşeyler satın alacak.

Bu parayı alan girişimci. Aldığı parayı ne yapacak? Hüsnü Özyeğin bankasını sattı, ne yapacak, turşusunu mu kuracak? Ahmet Nazif Zorlu parayı yatırım yapacak elbette.

Yunanlılar şirketi sırtlayıp ülkelerine mi götürecek? Yabancı sermaye gelmiş yatırım yapmış.

"Türkiye satılıyor" deniyor. Satılan toprak bir yere gitmiyor. Burada duruyor."

IMF İLE İLİŞKİLER

"Sen bütçeni kullanamıyorsun, ondan sonra gidip dileniyorsun. Biz kendimizine güvendik. Ayaklarımızın üzerinde durduk. Biz geldiğimizde 23 milyar dolar borç vardı. Bunu 10 milyar doların altına indirdik. 6-7 milyar düzeyinde.

IMF'ye verilen sözler hiç yerine getirilmemiş. Faiz dışı fazla, Türkiye'nin menfaatine, yapısal reform bizim lehimize."

"IMF ile ilişkileri bitirmek gündemde mi?"

"Türkiye 19 stand-by anlaşması yapmış, bizden önce bunların hiçbiri sonuçlandırılmamış.  Biz Türkiye'nin IMF'ye bağımlılığını kaldırdık"

“Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.