Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Belçikalılar, Türkiye'nin AB üyeliğine karşı
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Belçikalılar, Türkiye'nin AB üyeliğine karşı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Belçikalılar, Türkiye'nin AB üyeliğine karşı
    Gönderim Zamanı: 17-12-2006 Saat 07:33
 
 
BRÜKSEL (İHA) - Yapılan kamuoyu yoklamalarında Türkiye'nin, Avrupa Birliği (AB) üyeliğine karşı çıkan Belçikalıların oranı yüzde 61 olarak tespit edilirken, yüzde 51'inin de AB'nin genişleme taraftarı olmadığı kaydedildi.

Eurobarometer kamuoyu yoklama kurumunun 6 Aralık-10 Ekim 2006 tarihleri arasında yaptığı araştırmaya göre, eski araştırmalara kıyasla AB'nin genişlemesine karşı çıkan Belçikalı oranı yüzde 6 yükseldi. Türkiye'nin üyeliğine karşı çıkan Belçikalıların yüzde 61'i, üyelikle birlikte Belçika'daki Türk sayısının artmasından endişe ediyor.

Bu arada Belçika Dışişleri Bakanı Karel de Gucht, Türkiye'yi AB'nin dışında tutmanın birlik için iyi olmayacağını söyledi. Karel de Gucht, "Türkiye'yi AB'den dışlamak İslam ülkelerini karşısına almak anlamına gelir. İslam ülkeleri arasında en iyi şekilde demokrasi ile idare eden Türkiye'dir" dedi.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.189 Saniyede Yüklendi.