Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Alaattin Çakıcı'ya 19 yıl hapis
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Alaattin Çakıcı'ya 19 yıl hapis

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Alaattin Çakıcı'ya 19 yıl hapis
    Gönderim Zamanı: 28-11-2006 Saat 23:43
 
 
BURSA (İHA) - Bursa'da 1995 yılında Uludağ'da tatil yapan eski eşi Uğur Kılıç'ı öldürmeye azmettirmekle suçlanan Alaattin Çakıcı, 19 yıl 2 ay ağır hapis cezasına çarptırıldı.
 
Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 'Adam öldürmeye azmettirmek suçundan' ömür boyu hapis talebiyle yargılanan Alaattin Çakıcı'ya, olayda aşırı tahrik olduğu için önce 23 yıl, sonra mahkemedeki iyi hali göz önünde bulundurularak 19 yıl 2 ay hapis cezası verildi.
 
Mahkeme salonuna girişinde hakim ve savcı heyetini başıyla selamlayan Alaattin Çakıcı, hakimlere ve iddia makamına teşekkür ederek sözlerine başladı. Uluslararası anlaşmalara göre yargılanmak istemediğini belirten Çakıcı, "Olumsuz karar verseniz bile, hakimlere ve iddia makamına teşekkür ediyorum. Bu suç af kapsamındadır. Ben yurttaşlık haklarına sahip biri olarak bu suçtan tahliye olacağım. Önemli olan yargının omurgasının kırılmamasıdır. Onun için siz benim aleyhime olumsuz karar verseniz de iddia makamı dahil, hepinize teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
 
Mahkemeye kardeşi Gencay Çakıcı da katıldı. Son derece sakin bir ortamda geçen duruşmadan ayrılırken Alaattin Çakıcı tekrar başıyla mahkeme heyetini selamladı.
Çakıcı'nın avukatı Muammer Demirbaş ise, mahkemenin kararının uygulamasını İnfaz Kurumu'nda olduğunu, çıkan af kapsamında müvekkilinin bu suçtan dolayı tutuklu kalmayacağını bildirdi.
 
Gençay Çakıcı mahkeme sonrasında yaptığı açıklamada, "Ağabeyim her zaman zaten Türk adaletine inanıyor. Almış olduğu cezayı hep beraber duyduk. 19 sene 2 ay civarında aldı. Hakkında hayırlısı ne ise o olsun. Benim söylemek istediğim budur. Kendisi Türk adaletine inanıyordu. Allah yardımcısı olsun. Hukukçu olmadığım için neticesinin ne olacağını bilemiyorum. İnşallah öteki mahkemelerinden daha güzel sonuçlar alır. O da aramıza katılır. Kardeşi olarak aramıza katılırsa daha çok mutlu olurum" diye konuştu.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.253 Saniyede Yüklendi.