Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Yemek Tarifleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - YUFKALI MAKARNA
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

YUFKALI MAKARNA

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
dafne Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12-11-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı dafne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: YUFKALI MAKARNA
    Gönderim Zamanı: 22-11-2006 Saat 19:15
MALZEMELER

3 numara makarna
2 adet yufka
100 gram beyaz peynir
1 demet maydanoz
3 yumurta
1 bardak süt
2 kaşık margarin


HAZIRLANIŞI

Makarna hiç kırmadan bol tuzlu suda 15 dakika kadar haşlanır. Yapışmaması için haşlanan suya 1-2 damla sıvı yağ ilave edilir. Haşlanıp kevgire alınan makarnaların üzerine soğuk su tutulur ve süzülmeye bırakılır. Diğer taraftan kenarı yüksekçe bir fırın tepsisi ya da payreks bir kap yağlanır. Altına bir bütün yufka döşenir. Yufkanın kenarları dışarı taşırılır. 2. yufkanın sadece kenarları kesilir ve kestiğimiz kenarları tepsinin altına döşenir. Öte yandan peynir elde ufalanır. Maydanoz ince doğranır ve çırpılmış 3 yumurta, yağ 1-2 kez karıştırılır, suyu süzülmüş olan makarna da bu karışıma ilave edilir, tepsiye döşenir. Kenarları dışarı taşan yufka makarnanın üzerine örtülür ve kenarlarını kestiğimiz 2. yufka da kapak gibi tepsinin üzerine örtülür ve üzeri hafifçe yağlanıp 180 derece fırında 1 saat kadar pişirilir.

no imza no problem...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.172 Saniyede Yüklendi.