Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Yemek Tarifleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Tuzlu Bisküvi
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Tuzlu Bisküvi

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
dafne Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12-11-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı dafne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tuzlu Bisküvi
    Gönderim Zamanı: 16-11-2006 Saat 12:23
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
200 gr. margarin
alabildiği kadar un
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
susam ya da çörekotu

Malzemelerin hepsini geniş bir kaba larak karıştırın, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar malzemelere un ekleyin. Hamuru düz bir zemine alın, merdane ile 1 santim kalınlığında açın, bir su bardağı ile hamurun üzerinden yuvarlak parçalar çıkarın, bisküvileri yağlanmış bir fırın tapsisine dizin, üzerine fırçayla yumurta sarısı sürün, üzerine susam ya da çörek otu serpin, önceden ısıtılmış 200 derece fırında pembe renkete pişirin.
 

no imza no problem...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.160 Saniyede Yüklendi.