Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Spor > Futbol Genel > Fenerbahçe & Galatasaray
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Yusuf: 'F.Bahçe bambaşka bir yer'
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Yusuf: 'F.Bahçe bambaşka bir yer'

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yusuf: 'F.Bahçe bambaşka bir yer'
    Gönderim Zamanı: 16-11-2006 Saat 07:55
 
Yusuf: 'F.Bahçe bambaşka bir yer'



Denizlispor Kaptanı Yusuf, F.Bahçe maçı sonrası kendisine yöneltilen sorulara ilginç yanıtlar verdi...

"Fenerbahçe’de, kulübede bile oturmak Anadolu’da oynamaktan iyidir. Sabretsinler. Çünkü Fenerbahçe bambaşka bir yer. Ayrılınca daha iyi anlıyor insan."

Denizlispor Kaptanı Yusuf Şimşek, Fenerbahçe maçı sonrası kendisine yöneltilen sorulara ilginç yanıtlar verdi... Son iki maçta gönül verdiği, ekmeğini yediği Fenerbahçe’ye karşı başarılı futbolu ile alkışlanan Yusuf, sarı lacivertli kulüpten ayrıldıktan sonra yakaladığı çıkışını anlattı. Formunun zirvesine çıkan tecrübeli futbolcu sorulara dobra dobra cevaplar verdi.

-Denizlispor’un kaptanı olarak çok seviliyorsun. Buna rağmen Fenerbahçe’den ayrıldığına pişman gibisin?

Fenerbahçeli futbolculara hep aynı şeyi söylüyorum. Bu camianın kıymetini bilsinler. Kulübede bile oturmak Anadolu’da oynamaktan iyidir. Sabretsinler, sıra onlara gelinceye kadar çalışsınlar. Çünkü Fenerbahçe bambaşka bir yer. Anadolu’ya gidince onu görüyor insan. Geçen hafta Ceyhun’la da dertleştik bu konuda.

- Attığın çalımlara herkes hayran. Allah vergisi bir yetenek galiba?

Evet. Bir de okul zamanında Japon kale maç yapardım sürekli. Herkesin bir kalesinin olduğu maç. Önüme gelene gol atardım. Antrenmanlarda bazen kaleciler "Abi yapma rezil ediyorsun" diyorlar. Günümde olursam, dünyanın en iyi savunmasını bile manyak ederim. Benim gibi kolay adam geçen Arda var. Ama kendine iyi bakması şart.

- Sezon başında büyük takımlar seni istemişti. neden gerçekleşmedi transferin?

Evet, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzon benimle ilgilendi. Lazaroni işime yaramaz diye istememiş. Şimdi yine gündemlerine olduğumu öğreniyorum. Hatta başkanım Ali İpek, "Seni Beşiktaş istedi ama vermedim, dedi. Ben de, canın sağolsun, dedim.

-Fenerbahçe’den ayrılmanda özel yaşamının da etkisi oldu mu? Ya da soruyu şöyle soralım, Denizlispor’daki başarında evliliğinin etkisi nedir?

Futbol yaşantıma evlilik ve çocuktan sonra düzen geldi. Kızım Derinnaz bana uğurlu geldi. Kesinlikle insanın hayatı düzene giriyor ve kendisini daha çok işine veriyor.

- Şimdiki teknik direktörünle aran nasıl? Denizlispor son haftalarda iyi bir hava yakalamışa benziyor?

Faruk Hadzibegiç tanıdığım en mükemmel insan ve hoca. Şu anda 31 yaşındayım, beni her gittiği takıma götürmek istediğini söylüyor. "Sen en az 6 yıl daha futbol oynarsın" diyor.

- Gözünü kapatıp bir düşün. Fenerbahçe’den bir oyuncuyu Denizlispor’a alma şansın olsa. Kimi isterdin?

Denizli’ye bir futbolcu alacak olursam, bu isim Appiah olur. Çok güçlü, çok mücadele ediyor. Tuncay da iyi bir futbolcu. İyi de bir insan. Tekniğini biraz daha geliştirmesi gerek. 

- 5 yıl önce şampiyon olduğun zaman da değişik mevkilerde oynadın. O zamanki Fenerbahçe nasıldı?

Mustafa Denizli çok iyi bir teknik direktör. Revivo, Rapaiç, Anderson, Baliç gibi üst düzey oyuncuların yanında bana yer açmak için sağ beke çekti. Fenerbahçe’de bir türlü istediğim yerde oynamadım. Buna rağmen başarılı olduğumu düşünüyorum. 

- Unutamadığın maçlar hangileri?

Mustafa Denizli, Galatasaray’la oynadığımız bir şampiyonluk maçı öncesinde beni odasına çağırdı, "Emre’nin işini bitirir misin" dedi. Ben de "Evet" dedim. "Peki çık oyna o zaman" dedi. Hem Emre’yi tuttum. Hem maçı 2-1 kazandık. Hem de gol attım. Lorant zamanında da 6-0’lık maçta sağ bek oynamıştım.

- Fenerbahçe camiasına kırgınlığın var mı?

Hayır, Fenerbahçe sevgisi bende hiç bitmeyecek. Tek kırgınlığım başkan Aziz Yıldırım’a. Haberim olmadan beni Akçaabat Sebatspor’a sattı. Telefonla sorduğumda ’evet sattım’ dedi. Sebat’tan ayrılırken, kiralık gittiğimi düşünüyordum. Bu transferde 200 bin YTL’ye yakın zararım oldu.

F.Bahçe’den ayrıldığımda 80 bin YTL alacağım vardı. Bir gün bile istemedim. Buna karşılık Denizli’de şampiyonluğu kaybettiklerinden bir hafta sonra Fenerium’a olan 1.5 bin YTL borcumdan dolayı evime haciz geldi.

- Ocak ayında başka bir takıma gider misin?

Denizli’de bir başka oynuyorum. Bu şehir benim ikinci memleketim. Denizli tarihinde hiçbir futbolcu tribüne çıkıp amigoluk yapmamıştır. Geçen yıl oyundan alındıktan sonra Diyarbakır maçında tribüne çıktım. Ama profesyonelim. Özellikle büyüklerden teklif alırsam gitmeyi isterim. 

- Avrupa’ya neden gitmedin?

Geçtiğimiz yıl Belçika Birinci Ligi’nden teklif almıştım. Son anda vazgeçtim. Avrupa’da oynamak isterdim ama kısmet değilmiş.

Şimdiki aklımla Real’de oynardım

DÜNYA
futbolunu fırsat buldukça takip ettiğini anlatan Yusuf, "En beğendiğin oyuncular kim? Ve hangi takımda oynamak isterdin?" sorusuna şöyle cevap verdi: Dünya futbolunda Ronaldinho bir numaram. Beğendiğim birçok isim var ama onu seyretmek büyük bir keyif. Bugünkü aklım ve profesyonelliğim 24 yaşında olsaydı, Real Madrid’de banko oynardım. En az Zidane kadar faydalı olurdum. Baliç de Real Madrid’e gidip döndü. Eğer kendime iyi baksaydım, gerçekten dünyanın en büyük kulüplerine giderdim. Belki fazla çalımcı olarak görünüyorum ama takım oyununu iyi bilirim.

Alex’in rolünde heykelim dikilirdi

FENERBAHÇE’nin Brezilyalı yıldızı Alex de Souza’nın iyi bir futbolcu olduğunu söyleyen Yusuf, "Alex ligin en değerli oyuncularından biri. Onu nasıl değerlendiriyorsun?" şeklindeki bir soruya, "Alex’e verilen özgürlük bana verilseydi, o şartlarda Fenerbahçe’de oynasaydım, heykelimi dikerlerdi. Herkes koşuyor, o duruyor. Ben 3.5 yıl formasını giydiğim Fenerbahçe’de hiç kendi yerimde oynamadım. Buna rağmen tribünler beni hiçbir zaman ıslıklamadı. Taraftar ile her zaman gönül bağım olmuştur" cevabını verdi.

Ümit’i oynatmamak futbol katliamıdır

Denizlispor’un hafta boyunca Alex’i durdurmak için önlem aldığını dile getiren Yusuf Şimşek, "Fenerbahçe karşısında fazla pozisyon vermediniz. Bu kadar iyi futbolcunun olduğu bir takıma iki maçtır yenilmiyorsunuz. Bunun sırrı nedir?" sorusunun cevabını da şöyle verdi: "Herşey para değil öncelikle. Biz takım olarak ziyi mücadele ettik, kaybedeceğimizi hiç düşünmedik ve puanımızı aldık. Teknik olarak da Zico’nun Ümit Özat’ı oynatmaması futbol adına bir katliamdır. Son maçında 3 gole katkıda bulunan Ümit, en azında ikinci yarıda oynamalıydı. Tomas da Alex’i kilitledi. Fenerbahçe fazla pozisyon bulamadı."

Milli Takım’a seçilemediğim zaman üzülüyorum

AMilli Takım’a seçilmediğim için zaman zaman üzülüyorum. Ama kafama çok fazla takmıyorum. Zaman zaman bu konuda kendimi de eleştiriyorum. Fenerbahçe’deyken oynamayı hak etttiğimi daha fazla düşünüyordum.

Ersun hoca fazla yükleniyor

Eski hocan Ersun Yanal için ne düşünüyorsun. Vestel büyük bir düşüş yaşadı son haftalarda?

Ersun Yanal çok yetenekli bir teknik direktör. Gittiği her takımda başarılı olur. Vestel’in son haftalardaki düşüşü, sezon başındaki ağır idmanlardan kaynaklanıyor. Aşırı yükleme yapıldığı için futbolcularda düşme oluyor.

YEMEKTE BULUŞTULAR
Denizlisporlu Yusuf Şimşek, maç akşamı bir restonda Hürriyet ekibi ile bir araya geldi. Yazarımız Altan Tanrıkulu ile Sadi Kemal Yaşar, yıldız futbolcu ile uzun süre sohbet etti.

Kaynak: Hürriyet/Sadi Kemal Yaşar
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.