Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Spor > Basketbol
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Olaylı maç Efes'in: 83-72
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Olaylı maç Efes'in: 83-72

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Olaylı maç Efes'in: 83-72
    Gönderim Zamanı: 13-11-2006 Saat 04:11
 
Beko Basketbol Ligi'nde olaylı geçen maçta Efes Pilsen, Fenerbahçe Ülker'i 83-72 yendi. Ligde ilk 5 maçını kazanan Fenerbahçe Ülker, Efes Pilsen'e yenilerek, ligdeki ilk yenilgisini aldı.

Efes Pilsen ise ligde üst üste Beşiktaş Cola Turka ve Türk Telekomspor karşısında aldığı yenilgiler ile ULEB Erkekler Avrupa Ligi'nde de hafta içinde Le Mans mağlubiyetinin ardından, Fenerbahçe Ülker karşısında aldığı galibiyetle moral buldu.

1. PERİYOTTA 18 SAYILIK FARK OLUŞTU

Karşılaşmaya Ömer'in ilk saniyelerdeki basketiyle önde başlayan Fenerbahçe, 3. dakikadan itibaren rakibine teslim olmaya başladı. Cenk, Haislip ve Cüneyt'in sayılarıyla etkili olarak 5. dakika geçilirken 15-8 öne geçen Efes Pilsen, 6. dakikanın içinde Haislip'in basket faulden kazandırdığı 3 sayıyla 10 sayı farklı üstünlük yakaladı: 18-8.

Lacivert-beyazlı ekip hücum organizasyonlarında hatalar yapan, savunmasında da boşluklar veren Fenerbahçe Ülker karşısında ilk periyotta 14 sayı bulan Haislip ile etkili olarak farkı giderek açtı.

Nicholas'ın bitime 3 saniye kala basket faulden kazandırdığı 3 sayıyla farkı 31-13 ile 18'e taşıyan Efes Pilsen, ilk periyodu da bu skorla önde tamamladı.

Efes Pilsen Antrenörü Oktay Mahmuti, 5. dakika içinde 3. faulunü alan Cenk Akyol'un yerine Mustafa Abi'yi oyuna aldı.

2. PERİYOTDA FARK GİDEREK AÇILDI

İkinci periyodun ilk dakikalarında iyi hücum edemeyen iki ekip yaklaşık 2 dakika süreyle sayı bulamadı. Bu periyodun ilk sayısını 12. dakika geçilirken Mustafa ile 3'lük atıştan bulan Efes Pilsen, böylelikle farkı da 21'e çıkardı: 34-13.
Fenerbahçe, Solomon ve Mirsad ile bulduğu sayılarla farkı kapatmaya çalıştıysa da Efes Pilsen 16. dakikada Cüneyt'in 3'lüğüyle 22 sayı farklı üstünlüğü yakaladı: 42-20.

Dış şutlarda başarılı bir yüzdeyle mücadele eden lacivert-beyazlılar, 18. dakikanın içinde Nicholas'ın basketiyle skor tabelasını 47-23'e taşıyarak farkı 24'e çıkardı.

Ev sahibi takım, ilk yarıyı 21 sayı farklı skorla 51-30 önde tamamladı.

FENERBAHÇE 3. PERİYOTTA AÇILDI

Karşılaşmanın ikinci yarısına iyi başlayan Fenerbahçe, karşılıklı basketlerle geçilen ilk dakikaların ardından oyuna ağırlığını koyarak 14-7'lik bir seri yakaladı ve 26. dakikaya girildiğinde Mrsic'in 3'lüğüyle skoru 58-44'e getirerek farkı 14 sayıya düşürdü.
27. dakikanın içinde Mrsic'in 3 sayılık basketi farkı 11 sayıya düşürdü: 61-50.

27. DAKİKADA SAHA KARIŞTI, 2 OYUNCU DİSKALİFİYE EDİLDİ

Karşılaşmanın 27. dakikası oynanırken, Efes Pilsen'den Haislip, Fenerbahçe'den de Mirsad'ın kavgası sahayı bir anda karıştırdı.

Mrsic'in 3'lük atışından sonra Mirsad pota altında eliyle Haislip'i itti. İki oyuncu sözlü tartışmaların ardından karşılıklı olarak olarak birbirlerini itti. İtişmenin ardından Mirsad, Haislip'e tokat attı. Buna sinirlenen Haislip, ayırmaya çalışan hakemi de itip Mirsad'a yumruk attı. Mirsad'ın bu yumrukla kaşı açıldı.

İki oyuncunun sahayı karıştıran kavgası maçta büyük bir gerginlik oluşturdu. Diğer oyuncuların da araya girmesiyle kavga daha da büyümeden yatıştırıldı. Hakem ve gözlemciler soyunma odasına gitti.

Karşılaşmanın hakemi Engin Kennerman, Mirsad ve Haislip'i diskalifiye ederek oyundan attı.
Karşılaşma 15 dakikalık bir gecikmenin ardından kaldığı yerden devam etti.

Bu arada, kavga yaşandığı sırada Fenerbahçe tribünlerinden çok sayıda yabancı madde sahaya atıldı. Özellikle sahaya atılan su şişeleri dikkati çekti.

Karşılaşmanın 3. periyodu, Efes Pilsen'in 68-53 üstünlüğüyle sona erdi.

SON PERİYOT

Karşılaşmanın son bölümüne iyi giren Fenerbahçe, ilk 3 dakikalık bölümde 10-0'lık bir seri yaparak 33. dakikada Solomon'un basketiyle farkı 5 sayıya kadar (68-63) indirdi.

Haislip'in oyundan atılmasıyla demoralize olan Efes Pilsen, pota altındaki üstünlüğünü de yitirdi. Fenerbahçe bir ara açılan farkı Kambala'nın basketiyle ile 35. dakikada tekrar 5 sayıya taşıdı: 72-67
Kalan 5 dakikalık sürede skor üstünlüğünü koruyan Efes Pilsen, Mustafa, Ermal ve Nicholas ile bulduğu sayılarla karşılaşmadan 83-72 galip ayrılmasını bildi.

NOTLAR

-Karşılaşma, vefat eden eski Başbakanlardan Bülent Ecevit için yapılan saygı duruşundan sonra başladı. Çok sayıda Fenerbahçeli taraftar karşılaşmayı izlemek için Abdi İpekçi Spor Salonu'na geldi. Takımlarının ilk yarıdaki performansı sarı-lacivertlilerde düş kırıklığı yaşattı.

-Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve bazı yöneticiler de karşılaşmayı protokol tribününden izledi.
-Maçın ikinci periyodu oynandığı sırada, Efes Pilsen pota arkasında bulunan Fenerbahçeli taraftarlar arasında tartışma çıktı. Tartışma büyümeden yatıştırıldı.

Karşılaşmanın 37. dakikasında sahaya atılan su şişesi hakem Engin Kennerman'a isabet etti. Oyun bir süre durduktan sonra devam ederken, polis suyun geldiği sahaya yakın koltuklarda atan kişiyi aradı.

-Karşılaşmanın bitimiyle birlikte Efes Pilsenli oyuncular soyunma odasına gittikleri salon girişini kullanamadı. Bu bölgedeki Fenerbahçeli taraftarların yabancı madde atmasından çekinen lacivert-beyazlı oyuncular, diğer tarafta basın tribünü yanındaki girişten soyunma odasına gitti. Efes Pilsenli oyunculara yinede yabancı maddeler atıldı.

Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Engin Kennerman , Alper Özgök , Yener Yılmaz 
Efes Pilsen: Cüneyt  18, Nicholas  15, Cenk  6, Ermal  14, Haislip  17, Mustafa  5, Barış Ermiş , Prkacin  4, Kerem  4
Fenerbahçe Ülker: Solomon  16, Ömer  2, İbrahim  8, Mirsad  2, Kambala  10, Clark  7, Oğuz , Mrsic  20, Semih  5, Rasim  2
1. Periyot: 31-13
Devre: 51-30 (Efes Pilsen lehine)
3. Periyot: 68-53
Diskalifiye: 26.43 Mirsad (Fenerbahçe Ülker), 26.43 Haislip (Efes Pilsen)
5 Faulle Çıkan: 35.03 Prkacin (Efes Pilsen)

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.158 Saniyede Yüklendi.