Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Erzurum'da dev parmaklı çocuk
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Erzurum'da dev parmaklı çocuk

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Erzurum'da dev parmaklı çocuk
    Gönderim Zamanı: 09-11-2006 Saat 01:51
 
 
9 yaşındaki kızın görenleri hayrete düşüren uzun parmakları, ameliyatla küçültülüyor.

Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahi Servisi'nde tedavi altına alınan Ağrı'nın Diyadin İlçesi Hacı Halit Köyü nüfusundan 9 yaşındaki Ebru Yeşil'in her iki elindeki uzunca parmak görenleri şaşırtıyor. Doğuştan olan dev parmaklardan sağ eldeki bir parmak yapılan cerrahi müdahaleyle küçültülürken, sol eldeki parmak ise ameliyatla küçültülmeye çalışılacak.

Dev parmak nedeniyle yazı yazmakta oldukça güçlük çektiğini belirten ilköğretim 3. sınıf öğrencisi Ebru Yeşil, "Dev parmaklarım nedeniyle yazı yazamıyorum. Ben de kolayca yazmak istiyorum artık." dedi.

Dev parmakları ameliyatla küçülten Plastik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Önder Tan, "Kızımızın dev parmakları doğuştan olmuş. Her iki elinde de diğer parmaklarından yaklaşık 15 santimetre uzunluğunda iki parmak var. Birini ilk seansta küçültmeyi başardık. Fazlalık doku ve kemikler çıkartıldı. Diğerini de ameliyatla makul seviyeye getireceğiz. Çok ender rastlanan bir vaka." diye konuştu.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.188 Saniyede Yüklendi.