Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Erdoğan hastaneye kaldırıldı!
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Erdoğan hastaneye kaldırıldı!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
GOLDMAN Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 08-03-2006
Konum: Türkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 895
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı GOLDMAN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Erdoğan hastaneye kaldırıldı!
    Gönderim Zamanı: 18-10-2006 Saat 04:39
 
AKP Grup toplantısı için meclise gelen Başbakan Erdoğan makam aracının içinde rahatsızlandı.Kilit sisteminden kaynaklanan sorun nedeniyle aracın kapıları açılmadı. Korumalar camları kırarak Erdoğan'ı hastaneye taşıdı. Hayati tehlikesi bulunmayan Erdoğan'ın tedavisine devam ediliyor.



Başbakan Erdoğan'ın AKP TBMM Grup Toplantısı için Meclis'e geldiği sırada aracından inerken zorlandığı ve aracın kapısını açamadığı bildirildi. Başbakan, tansiyonunun düşmesi nedeniyle aracından inemedi ve korumaların yaptığı ilk müdahalenin ardından Güven Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneye yetiştirilen Erdoğan kardiyoloji servisinde müşade altına alındı ve tomografisi çekildi.

Başbakanlık sözcüsü Akif Beki, Erdoğan'ın kan şekerinin düştüğünü ve hastanede kontrol altına alındığını açıkladı. Beki, şu an tüm göstergelerin iyi olduğunu ve diğer kontrollerin yapıldığını belirtti.

Kaygılanacak bir durum olmadığını belirten Beki, grup toplantısına katılıp katılmayacağı sorusuna ise "Kendi takdirleridir" yanıtını verdi. Ancak aynı saatlerde grup toplantısının iptal edildiği açıklandı.

DOKTORU: İSTİRAHATA İHTİYACI VAR
Erdoğan'ın doktoru Tevfik Küçükbaş Başbakan'ın aşırı yorgunluk nedeniyle şeker değerlerinin düştüğünü, ancak hayati bir sorunu olmadığını söyledi. Ancak bu gece hastanede kalıp kalmayacağı açıklanmadı.

Güven Hastanesi Başhekim Yardımcısı Tevfik Ali Küçükbaş, Başbakan Erdoğan'ın getirildiğinde halsiz ve bitkin olduğunu belirterek ilk kontrolde hayati tehlikesinin olmadığının anlaşıldığını söyledi.

DOKTOR: TAVSİYEMİZ KALMASI

Başbakan'ın kan şekerinde düşüklük tespit ettiklerini belirten Küçükbaş, tedavinin sürdüğünü ancak sağlığının şu an daha iyi olduğunu vurguladı.

Başbakanı en az akşam saatlerine kadar kontrol altında tutacaklarını belirten Küçükbaş, "Bize sayın Başbakanı bir iki gün daha müşade altında tutmak istiyoruz. Tavsiyemiz biraz daha kalması. Ama akşam saatlerinde taburcu edebiliriz. takdir kendilerinin" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de Başbakan'ın şeker değerlerinde bir düşme gözlendiğini ve telaşlanacak bir durum olmadığını belirtti. Gül, "Başbakan'ın gece ve gündüz yoğun çalışması ve oruç nedeniyle kan şekeri düştü. Kesinlikle tereddüt edecek bir şey söz konusu değil. Hastanede dinlendikten sonra istirahata çekilecek" diye konuştu.

Beki, arabada yaşanan sorun için ise Başbakan'ın hastalığı ile ilgili bir durum olmadığını belirterek aracın kilit sisteminde sorun yaşandığını söyledi.



ÇÖMEZ: TAHMİNİM AKŞAM 19.00-20.00 GİBİ HASTANEDEN ÇIKABİLİR


AKP Balıkesir Milletvekili Turan Çömez, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumunda -anormal bir şey- olmadığını, Erdoğan'ın akşam saatlerinde hastaneden çıkabileceğini söyledi.

AKP kurulmadan önce Erdoğan'ın doktorluğunu yapan ve hastanede Başbakan'ı ziyaret eden Çömez, gazetecilerin sorularını yanıtlarken şöyle dedi: -Sayın Başbakan'ın sağlık durumunda anormal bir şey yok. Kendisi hemen çıkmak istiyor ancak doktorlar bir süre daha müşahede altında tutmak istiyor. Benim tahminim akşam 19.00-20.00 gibi hastaneden çıkabilir.-

HASTANEYE BAYGIN GELMEDİ

AKP Grup Başkanvakeli Eyüp Fatsa Erdoğan'ın hastaneye getirildiği anı şöyle anlattı: Sayın Başbakan'ın durumunda endişe edilecek bir durum yok. Kendisinin kan şekeri düşmüştür. İddia edildiği gibi hastaneye baygın olarak gelmedi hatta içeriye yürüyerek girdi. Ben kendisini göremedim ama doktorla sürekli görüşüyoruz. Sayın Gül yanındaydı onun da verdiği bilgiler endişe edilecek bir durum olmadığı yönündedir. Hastanede kalıp kalmayacağı konusunda kesin bir durum yok. Başbakan'ın gündemi dün çok yoğundu ama kendisinde aşırı bir yorgunluk yoktu. Geç saatlere kadar beraberdik bizde bir rahatsızlık hissi uyanmadı.

GİDERKEN BOYNU DÜŞMÜŞ

AKP Ankara Milletvekili Faruk Koca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile kısa süre önce konuştuğunu ve durumunun gayet iyi olduğunu söyledi.

Koca, hastane çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Başbakan Erdoğan'ın hastaneye getiriliş süreciyle ilgili şunları anlattı:

-Meclis'e giriyorduk. Notlarına bakarken şoförüne 'yavaşla' demiş. Sonra boynu düşmüş. Siren çalarak, hastaneye geldik. Ben de peşlerindeydim.

ARABANIN CAMINI KIRARAK KAPIYI AÇTIK

Şoför zırhlı aracın anahtarını üstünde bırakınca, araç otomatikman kilitlendi. Araç kilitlenince bir süre panik yaşandı. Daha sonra balyoz getirip, camı kırarak kapıyı açtık. Ben aldım, arkadaşlarla sedyeye koyduk.

Acile götürdük ve müdahale edildi. İğne yapıldıktan yarım saat sonra kendine geldi.

Şu an durum gayet iyi. Az önce odasına girdim. Bir isteği olup olmadığını sordum. 'Bir şey istemediğini ve iyi olduğunu' ifade etti. Hatta espri bile yaptı


RAHATSIZLIĞI MYK TOPLANTISINDA BAŞLADI

Başbakan Erdoğan, rahatsızlığını ilk kez dün gece gerçekleşen AKP merkez Yürütme Kurulu(MYK) toplantısında dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, dün Bakanlar Kurulu'nun ardından partinin pazartesi günleri gerçekleştirilen AKP genel merkezindeki olağan MYK'ya başkanlık etti. Erdoğan, bu toplantı sırasında rahatsızlığını ilk kez dile getirdi. Erdoğan, rahatsızlığını başağrısı diye ifade etti.

Erdoğan'ın rahatsızlığı toplantı sırasındaki davranışlarına da yansıdı. Erdoğan'ın, toplantı süresince daha çok konuşulanları dinlemesi ve çok fazla konuşmaması dikkat çekti. Erdoğan rahatsızlığına karşın çok geç saatlere kadar süren toplantıya başkanlık etmeyi sürdürdü. Erdoğan, gece saat 01.00 sıralarında genel merkezden ayrılarak evine gitti.

GRUP TOPLANTISI İPTAL EDİLDİ

AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, Başbakan Erdoğan'ın rahatsızlandığı için hastaneye kaldırıldığını bildirerek, bu yüzden TBMM Grup Toplantısını iptal ettiklerini söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de Başbakan Erdoğan'ın kan şekerinin düştüğünü bildirerek, -Belki tansiyona bağlı bir rahatsızlık da olabilir. Güven Hastanesinde tedavi altında- dedi

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.141 Saniyede Yüklendi.