Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Eğitim Dünyası > Genel Kültür
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Misir Pİramİtlerİ Ve ŞaŞirtici GerÇekler
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Misir Pİramİtlerİ Ve ŞaŞirtici GerÇekler

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Misir Pİramİtlerİ Ve ŞaŞirtici GerÇekler
    Gönderim Zamanı: 13-10-2006 Saat 06:39
Piramit dört ana yöne göre düzenlenerek inşa edilmiştir.
Piramit dünyanın kara kitlesinin merkezinde yer alır.
Gize’den (piramitlerin bulunduğu kent) geçen boylam, dünyanın denizleriyle anakaralarını iki eşit parçaya böler. Bu boylam ayrıca kadar üstünden geçen en uzun kuzey-güney yönlü boylam olup, bütün yer küresinin uzunluğuna ölçümünde doğal sıfır noktası oluşturur.
Piramitlerin açıları Nil’in delta yöresini iki eşit yarıya böler.
Piramit kusursuz bir jeodezik yöneliş noktasıdır. Nirengi sayesinde göze görünen tüm karaların ölçülebildiğini Napolyon’un bilginleri saptamışlardır.
Gize’nin üç piramidi aralarında bir Pitagor üçgeni oluşturacak biçimde düzenlenmişlerdir. Bu üçgenin kenarlarının birbirlerine orantısı 3:4:5’tir.
Piramidin yüksekliğiyle çevresi arasındaki oran bir dairenin yarı çapıyla çevresi arasındaki oranın dengidir. Dört kenarlar dünyanın en büyük ve çarpıcı üçgenlerdir.
Piramitle hem kürenin hacmi hem de dairenin yüzeyi hesaplanabiliyor.
Piramit dev bir güneş saatidir. Ekim ortasıyla mart başı arasında düşürdüğü gölgeler mevsimleri ve yılın uzunluğunu gösterirler. Piramidi çeviren taş levhaların uzunluğu bir günün gölge uzunluğuna eşittir. Bu gölgenin taş levhalar üstünde gözlenmesiyle günün 0,2419. bölümünde yılın uzunluğu yanlışsız olarak saptanabiliyordu.
Piramidin dörtgen biçimli tabanının normal kenar uzunluğu 365,342 Mısır endazesine denk gelir. Bu sayı, tropik güneş yılının günlerinin sayısına eşittir.
Büyük Piramitle dünyanın merkezi arasındaki uzaklık, Kuzey Kutbu’yla arasındaki uzaklığa eşittir ve Kuzey Kutbuy’la dünyanın merkezi arasındaki uzaklığa eşittir.
Piramidin tabanının yüzeyi, anıtın yarısının iki katına bölündüğünde pi=3,1416 sayısı elde edilir.
Piramidin dört yüzünün toplam yüzölçümü piramit yüksekliğinin karesine eşittir.
Büyük Piramidin tepesi Kuzey Kutbu’nu, çevresi Ekvator’un uzunluğunu temsil eder ve iki uzunluk aynı mikyasa uygunluk gösterir.
 
alıntı
Yukarı Dön
GOLDMAN Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 08-03-2006
Konum: Türkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 895
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı GOLDMAN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13-10-2006 Saat 07:20
çok güzel açıklamışsın saol zaten dünyanın 7 harikasından biri die boşuna demiyolar  ancak
 
Piramit kusursuz bir jeodezik yöneliş noktasıdır. Nirengi sayesinde göze görünen tüm karaların ölçülebildiğini Napolyon’un bilginleri saptamışlardır
 
cümlesindeki jeodezik ve Nirengi  ne demek oluyo anlayamadım bi açıklayabilirmisin
Yukarı Dön
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13-10-2006 Saat 07:30

jeodezik: 

Yeryuvarı şeklinin ve çekim alanının belirlenmesi, dinamik yapıdaki yerkabuğu değişimlerinin ortaya çıkarılıp izlenerek <Jeodinamik> sorunların çözümünde önemli yer tutan bilgilerin üretilmesi gibi çalışmalar, Jeodezinin bilimsel ağırlıklı faaliyetleridirler. Bu faaliyetler yanında, bir ülke sınırlarının kapsadığı alanlar gibi, düzlem olarak alınamayıp yer küreselliğinin göz önünde tutulmasını zorunlu kılan büyüklükteki yeryüzü parçalarının bir birim sistemde belirlenmesi ve böylece değişik amaçlar için veri üretme çalışmaları da jeodezinin daha çok uygulamaya dönük klasik görevlerinden biridir. Bu görevlerin yerine getirilmesinde, Elektronik uzaklık ölçerlerle uzunlukların büyük doğruluklarla ölçülebilmesi, bilgisayar kullanımı ile hesap yöntemlerinin gelişmesi ve çözülebilirlik sınırlarını genişlemesi ve özellikle uydu teknolojisinin getirdiği olanaklar jeodeziye yeni boyutlar kazandırmış ve buna paralel olarak, üstlenilen görevler için daha çeşitli ve yüksek düzeyli bilgilere gereksinme duyulmaya başlanmıştır.

Günümüzde, Uzay Jeodezisi teknikleri ile nokta belirleme yöntemleri hızla gelişmektedir. Özellikle ülke nirengi ağı nokta sıklaştırmasında GPS (Global Positioning System) yöntemi, diğer yöntemlere göre önemli üstünlükleri ile uygulamaya sokulmuş

nirengi noktası:
 
haritacılıkta ana ölçü noktalarına denir.Genelde yüksek tepelerin üzerinde olur.
 
Yukarı Dön
GOLDMAN Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 08-03-2006
Konum: Türkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 895
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı GOLDMAN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13-10-2006 Saat 07:42
çok tesekkür ederim açıklama ve bilgilendirme için saol
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.