Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Sağlık
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Demir eksikliği zekayı olumsuz etkiliyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Demir eksikliği zekayı olumsuz etkiliyor

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj Tersinden sırala
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Demir eksikliği zekayı olumsuz etkiliyor
    Gönderim Zamanı: 11-10-2006 Saat 22:22
Demİr eksikliği bebeklerin zeka gelişimini önemli ölçüde etkiliyor.

International Hospital'dan Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu ''Bebeğin demir düzeyi yetersizse bazı beyin fonksiyonları normal şekilde yapılamaz. Yürümesi, konuşması gecikebilir fazla ağlar, uykusuz, huzursuz, uyumsuz, iştahsız, anneye aşırı düşkün bir çocuk olur. Neyseki demir tedavisi yapılınca bütün bu şikayetler kaybolur'' diyor.

NASIL BİR BESLENME?
Yurt dışında yapılmış araştırmalarda, süt çocukluğunda demir eksikliği geçirilmesi sonucunda zekanın ömür boyu olması gerekenden 5 puan aşağıda kaldığı bulunmuştur. Demir eksikliğinin süresi ve ağırlık derecesi de burada önemlidir. Hayatın ilk iki yaşında demir ile zekanın yakın ilişkisi nedeniyle bu yaş grubunda demir eksikliğinin tedavisinden de daha önemlisi önlenmesidir. Bunun için de yapılacak şey bebeğe ilk altı ay yalnızca anne sütü daha sonra da ek gıdalar vermektir. Süt çocuğu, hızla büyümekte olduğu için günlük demir gereksinimi çok yüksektir. Ek gıdaların demir içerikleri ve birbirleriyle etkileşimleri yönünden çok bilinçli seçilmeleri gerekir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.158 Saniyede Yüklendi.