Sayın Ziyaretçi:

Türkiye'nin en iyi Bilgi ve Güvenlik forumlarından birini gezmektesiniz. Forumlarımıza üye olmak için hiç bir ücret ödemeniz gerekmez! Ayrıca forum üzerinde güvenliğinizi tehdit edecek hiç bir unsur bulunmamaktadır. Üye olarak bilgisayar güvenliğinizi riske atmayıp, aksine anlatılan bilgilerle daha da güvenli olmasını sağlayabilirsiniz!

Ayrıca sizde bilginizi ve görüşlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz! Paylaşım için belli bir konuda bilgi sahibi olmak zorunda değilsiniz! Güvenlikten, programlamaya, Sağlıktan , eğlenceye kadar her konuda bilgi paylaşımı Bilgineferinde.

Bilgineferi.com üyesi değilseniz forumlarımıza mesaj yazabilmek için  kayıt olmanız gerekmektedir. İsterseniz bilgi içerikli forumlarımızı misafir olarak da gezebilirsiniz.

Kapat

     Ana Sayfa     Şarkı Sözleri     Radyo & TV     Yeni Mesajlar     Üye Listesi     Arama            Üye Ol     Giriş

Bilgi Neferi Formuna Hoş geldiniz...

Reklam Alanı

Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınDns ve Hosts Değiştirme Pro ...    Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınSensible World of Soccer 96 ...    Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınHacking ve Programlama hakk ...    Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınProgramlama dilleri ile ilg ...    Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınYeni Nesil Keyloger Tespit  ...    Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınVbseo Kurulumu Anlatımı Det ...    Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınWindows XP'nin başlama ...    Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınCaillou izle    Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınToplu c ve c++ kitap ve yü ...    Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınHaydar ın ikna mektubu    

İşletim Sistemleri
 Bilgineferi.com :Bilgisayar :İşletim Sistemleri
Mesaj icon Konu: Outlook Web Access Üzerinde SSL Yapılandırması Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
  Bu konuyu paylaş  
Translate
Translate
Yazar Mesaj
Hawk  
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge
Üye Bilgileri

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Üye Numarası : 4
Konum: Turkiye
Mesajlar: 1706
Rep Puan
Rep: 1892


Alıntı Hawk Cevaplabullet Konu: Outlook Web Access Üzerinde SSL Yapılandırması
    Gönderim Zamanı: 16-09-2006 Saat 06:36
Outlook Web Access, Exchange Server’la birlikte gelen en çarpıcı özelliklerde biridir. Yerel ağınızdan ya da internet bağlantınız olan her yerden bir web tarayıcısı kullanarak maillerinizi görüntüleyebilir, mail gönderip alabilirsiniz. OWA veri transferini HTTP kullanarak (TCP port 80) ve açık metin (clear text) ile yapar. Bu da mail trafiğinizin izlenebileceği ve önemli verilerinizin başkaları tarafından görüntülenebileceği anlamına gelir. Exchange Server 2003 ve OWA istemcileri arasındaki trafiğin güvenli hale getirilebilmesi için, veri trafiğini SSL (Secure Sockets Layer) kullanarak şifreleyebilirsiniz.


SSL Yapılandırması


1. Start > Programs > Administrative Tools > Internet Information Services konsolunu açın.

2. Server ınıza çift tıklayın. Websites > Default Web Site a sağ tıklayıp Properties menüsünü açın.



Şekil-1


3. Açılan Default Web Site Properties penceresinde Directory Security sekmesine geçin.



Şekil-2


4. Bu sekmede Server Certificate e tıklayın. Karşınıza Web Server Certificate Wizard gelecektir. Welcome penceresinde Next e tıklayın.

5. Server Certificate penceresinde Create a New Certificate i seçin ve Next e tıklayın.



Şekil-3


6. Delayed or Immediate Request penceresinde Send the request immesiately to an online certification authority seçeneğini işaretleyin ve Next e tıklayın.


NOT: Sunucunuzda veya ağdaki başka bir sunucuda daha önce kurmuş olduğunuz bir Certicate Authority yoksa prepare the request now but send it later seçeneğini işaretleyin. Bu durumda sertifikayı daha sonra manuel olarak göndermeniz gerekecektir.



Şekil-4


7. Name and Security Settings penceresinde, name kutucuğuna sunucunuzun FQDN ismini yazın (server.mshowto.org gibi)


Not: Bu menüde yazacağınız isim, server’ a erişeceğiniz lokasyona göre değişebilir. İnternetten OWA’ya erişecekseniz bu alana ya da 9. adımda anlatılan adıma server’ın internetten çözülebilen ismini yazmanız gerekiyor. Örneğin bu bir web server ise
Üyelerimize Özel :
Linki görebilmek için üye olmanız veya giriş yapmanız gerekmektedir.   
   
şeklinde yazabilirsiniz. Yerel ağınızdan OWA’ya erişecekseniz serverın local adını yazabilirsiniz. (Mailserver.domainadiniz.local gibi)


Not: Bu menude ayrıca şifreleme düzeyini belirleyebilirsiniz. Daha yüksek değerler güvenliği artıracak ancak performansı düşürecektir.



Şekil-5


8. Firma ve departman ile ilgili iki alanları keyfinize göre doldurup bir sonraki menüye geçin.



Şekil-6


9. Server’ınız internetteyse internet ismini, yerel ağınızdaysa yerel ağda tanımlanan ismini yazın. Next’e basın.



Şekil-7


10. Geographical Information sayfasında Server’ın bulunduğu konumla ilgili bilgileri girin. Next e tıklayın.

11. SSL port unun 443 olarak tanımlandığında emin olun.



Şekil-8


12. Certification Authority sayfasında Sertifika sunucunuzu seçip Next e tıklayın.

13. Son olarak yaptığınız ayarların özetini sunan bir menü gelecektir. Next e tıklayın ve Finish e tıklayarak SSL yapılandırmasını bitirin.


OWA Güvenliğini Sağlamak İçin Sertifika Kullanımı


1. Start > Programs > Administrative Tools > Internet Information Services konsolunu açın

2. Açtığınız MMC konsolda Exchange Klasörüne ilerleyin. Sağ tıklayıp Properties menüsünü açın.

3. Default Web Site ın Properties menüsünde Directory Security sekmesine geçin. Security Communications bölümünde Edit butonuna tıklayın.

4. Karşınıza gelen Secure Communications penceresini aşağıdaki gibi düzenleyin



Şekil-9


5. OK e tıklayarak açtığınız menüleri kapatın iis mmc konsolundan çıkın.


SSL’in Çalıştığını Doğrulamak İçin


Internet Explorer açın ve adres çubuğuna
Üyelerimize Özel :
Linki görebilmek için üye olmanız veya giriş yapmanız gerekmektedir.   
   
yazın. Bu durumda Http (plain text ve port 80) kullandığınız için aşağıdaki gibi bir hata alacaksınız. Bu gayet normal bir durumdur.



Şekil-10


Şimdi Adres çubuğuna http yerine https kullanarak aynı adresi yazalım ve Enter a basalım. Aşağıdaki güvenlik uyarısını alacaksınız. OK e tıklayarak karşınıza gelecek login menüsünde exchange user ve password bilgilerinizi girin.



Şekil-11


Artık mailbox’ ınızı https üzerinden (port 443) güvenli bir şekilde görüntülüyorsunuz. Sağ alt köşedeki kilit simgesi de bunu doğrular.

Not: Alıntıdır...
İmza:  
IP Artı rep ver Eksi rep ver
zlatan24  
Yeni Üye
Yeni Üye
Üye Bilgileri

Kayıt Tarihi: 15-07-2010
Üye Numarası : 8398
Mesajlar: 0
Rep Puan
Rep: 0


Alıntı zlatan24 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-07-2010 Saat 12:57
İşte internette sayısız yazılımlar bulunmaktadır. Ancak, dün ben
Üyelerimize Özel :
Linki görebilmek için üye olmanız veya giriş yapmanız gerekmektedir.   
   
dosya bir özel program - öğrendim. Neden? Nedeni onun bir dakika ve tamamen ücretsiz olarak tüm eski bozuk e-postaları geri verebilir. o pst 2003 özellikleri çok güçlü bir veri kurtarma algoritmaları tamir aracın nasıl yanı sıra bana gösterdi. Çok arkadaşım oldu ve bana çok teşekkür etti. Kullanımı oldukça kolay, aklıma bu yarar büyük avantajı vardır.
IP Artı rep ver Eksi rep ver
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma
   
Bilgi için

amerikanpanel güvenlik amerikan panel dekorasyon manyetik yangına dayanıklı yangın kasası yedekleme    vesiletü'n necat    kale çelik kapı http://reklam.bilgineferi.com/siteler/kale   kale çelik kasa, yangın kasaları, master sistemKale Çelik Kapı, Kale kapı ,Kale kilit,  çelik kasa, para kasası, kale kapı, kale kilit , KALE   dekorasyon, kale kasa, ahşap ahşapkapı,   iç kapı

| ReklamE-ticaret | Radyo & TV  |  

Bize Yazın - Bilgineferi.com- Başa Dön

Bilgineferi.com



Bu Sayfa 0.125 Saniyede Yüklendi.