Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Spor > Basketbol
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Eze eze şampiyon ispanya 70-46
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Eze eze şampiyon ispanya 70-46

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj Tersinden sırala
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Eze eze şampiyon ispanya 70-46
    Gönderim Zamanı: 04-09-2006 Saat 04:56



Japonya'da düzenlenen 15. Dünya Basketbol Şampiyonası finalinde İspanya ve Yunanistan karşı karşıya geldi. Boğa, Komşu'yu sahada eze eze zirveye çıktı...

İspanya final maçının ilk yarısını 43-23, üçüncü periyodu ise 54-34 önde bitirdi. Ancak 20 sayılık fark maç sonunda 23 sayıya ulaşarak şampiyonanın son skorunu ortaya çıkardı. İspanya: 70- Yunanistan: 47

15'inci Dünya Basketbol Şampiyonası, Japonya'nın Saitama kentinde yapılan final maçıyla sona ermek üzere. Son Avrupa Şampiyonu Yunanistan, İspanya karşısında etkisiz bir oyun sergiliyor. Karşılaşmanın ilk iki dakikası skorsuz geçilirken ilk sayı İspanya'dan geldi. Yunanistan ancak dördüncü atağında bir üçlükle oyunu açabildi.

İlk periyoda kadar oyunu bırakmayan Yunanistan, 18-12 yenik başladığı ikinci periyodda oyunu elinden kaçırmaya başladı ve ilk yarıyı 43-23 yenik kapadı. İki gün önce NBA yıldızlarından oluşan ABD'ye 20 sayı fark atan Yunanistan'ın ilk yarıda skor yolunda etkisiz kalması dikkat çekti.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf Yunanistan oldu. İlk iki dakikada rakibine sayı şansı vermeyen Yunanistan, farkı 16 sayıya indirmeyi başardı. Ancak bu noktada toparlanmayı başaran İspanya farkı tekrar 20 sayıya çıkardı.

Yunanistan, oyunu bırakmadığını hızlı atakları ve sayılarıyla gösterirken, skoru 17 sayının altına indirmeyi başaramadı. Bu arada İspanya'nın ataklarını engellemeyi başaramayan mavi beyazlıların, faul sayıları kritik noktaya ulaşmaya başladı. Üçüncü periyodun beşinci dakikasına İspanya, 50-30'luk skorla önde girdi.

Yunanistan'ın tüm taktik denemelerine rağmen İspanya skoru korumayı başardı ve üçüncü periyodu 54-34 önde bitirdi. Mavi-beyazlılar son 10 dakikaya 20 sayı geride başladı.

Maçın temposu son periyodda yükselmesine rağmen bu durum skora yansımadı. İlk 2.5 dakikada skor 62-36'lık seviyesine takıldı ve yaklaşık 2.5 dakika hiç değişmedi. Daha sonra atılan bir kaç baskete rağmen İspanyolların şovu sürdü ve 66-41'lik skorla fark 25 sayıya ulaştı.

Son dakikalarda da skordaki denge değişmedi. Yunanistan oyundan düşmesine rağmen farkın açılmasına izin vermedi. İspanya zaman zaman 30 sayı farka yaklaşmasına rağmen 70 sayı yapmayı başardı ve maçı 70-47 önde bitirdi. Böylece 15'inci Dünya Basketbol Şampiyonu olmayı başardı.

Turnuvanın en değeril oyuncu ödülü İspanyol Poul Gassol'a verildi
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.180 Saniyede Yüklendi.