Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Spor > Basketbol
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - süper devler
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

süper devler

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: süper devler
    Gönderim Zamanı: 21-08-2006 Saat 05:05
12 Dev Adam'ın ikinci zaferi...
Avustralya'nın NBA'li "yıldızı" Andrew Bogut antipatik hareketleri ile tepki topladı.


Devler Kanguru'yu devirdi: 76-68

Japonya'da düzenlenen 15. Dünya Basketbol Şampiyonası'nda (C) Grubu'nda mücadele eden (A) Milli Basketbol Takımı, grubundaki ikinci maçında Avustralya'yı 76-68 yendi.

Karşılaşmaya tam saha baskı yaparak başlayan Avustralya karşısında pota altında Kaya'yı iyi kullanan Türkiye, bu oyuncunun 6 sayısına rağmen Bogut ve Bruton ile etkili olan Avustralya karşısında 5. dakikayı 8-6 geride geçti. İki takımın da kötü hücum ettiği bu dakikalarda baskı karşısında oyun kurmakta zorlanan ay-yıldızlılar, Ersan'ın 3 sayılık basketiyle 7. dakikaya 11-10 önde girdi. İbrahim ve Kaya'nın da skora katkısıyla oyunda üstünlüğü eline alan Türkiye, ilk çeyreği 16-12 önde bitirdi.

2. periyodun ilk bölümlerinde iki takım da skor üretmekte zorlanmaya devam etti. Smith'in 3 sayılık basketine Kerem ile pota altında karşılık veren Türkiye, 14. dakikayı 18-15 üstün geçti. Bu dakikadan sonra daha iyi hücum etmeye başlayan ve Barlow ile Worthington'un sayılarıyla 12-3'lük seri yakalayan Avustralya, 17. dakikaya 27-21 önde girdi. Savunmasında açıklar vermeye başlayan Türkiye, Bruton'un üst üste dış şutlardan bulduğu sayılara engel olamayınca, aradaki fark giderek açıldı ve devre 14 sayı farkla 40-26 Avustralya lehine tamamlandı.

3. periyoda Kerem ve Fatih ile pota altından üst üste basketler bularak giren Türkiye, rakibine sadece 3 sayı atma şansı tanırken, bulduğu 12 sayıyla 24. dakika içinde farkı 5 sayıya kadar indirdi: 43-38. Worthington'un sayılarıyla oyunda yeniden dengeyi sağlayan Avustralya karşısında basit hatalar yapan Türkiye, hücumda da istediklerini yapamayınca 28. dakikaya 52-44 geride girdi. Ersan ve Ender'in basketlerine Bruton ile karşılık veren Avustralya, bu periyodu da 55-49 üstün geçti.

Son periyoda istekli ve sert savunma yaparak başlayan milli takım, Ersan ile üst üste sayılar bularak 6-2'lik seriyle 33. dakika içinde farkı 2 sayıya (57-55) kadar indirdi. İbrahim'in skor yükünü üstlenmesiyle oyunun kontrolünü eline alan Türkiye, 37. dakika içinde 65-63'lük skorla öne geçti. Takım halinde yaptığı başarılı savunmayla rakibine kolay sayı bulma şansı tanımayan ay-yıldızlılar, hücumda da etkili olunca son 40 saniyesine 73-68 önde girdiği karşılaşmadan 8 sayı farkla 76-68 galip ayrıldı.

(A) Milli Basketbol Takımı, grubundaki üçüncü maçında, 22 Ağustos Salı günü TSİ 13.30'da Brezilya ile karşılaşacak.

 Çirkin Kanguru Bogut

Geçen sezon NBA Draft'ında ilk sıradan Milwauke Buck takımı tarafından seçilen Avustralyalı Andrew Bogut'un maç boyunca sergilediği agresif tutum dikkat çekti. Mümkün olan her pozisyonda sert hareketleri, mimikleri ve hiç durmayan çenesi ile bir ara oyunun iyice gerilmesine sebep olan Bogut'a en iyi cevabı Milwauke'den takım arkadaşı Ersan İlyasova ikinci yarıdaki performansı ile verdi.


20.08.2006
Kaynak: AA
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.188 Saniyede Yüklendi.