Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Erbakan, veliahdını seçecek
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Erbakan, veliahdını seçecek

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Erbakan, veliahdını seçecek
    Gönderim Zamanı: 09-03-2006 Saat 23:42
Eski Başbakanlar'dan Necmettin Erbakan, Saadet Partisi'nin (SP) 9 Nisan'da gerçekleştirilecek olan büyük kongresi öncesinde, Balgat'taki konutunu üsse çevirecek.
 

SP'nin yeni Genel Başkan adayını belirlemek amacıyla partinin yönetim kademelerindeki isimleri gruplar halinde Balgat'taki evine çağıracak olan Erbakan, ilk kez geniş katılımlı istişare kararı aldı. Bu çerçevede il başkanları, belediye başkanları, il müfettişleri, parti kurucuları, eski milletvekilleri ve parti yöneticileri gönüllerindeki Genel Başkan adayını Erbakan'a açıklayacak. Kongrede Genel Başkan adayı olması beklenen Numan Kurtulmuş ve ekibini rahatlatan mesajlar veren Erbakan, "Herkes aynı prosedüre tabi olacak" dedi.
 
Erbakan, parti kongresine mutlaka "tek aday" ile gidileceğinin de mesajını verdi.
Erbakan, SP'nin 9 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek büyük kongresi öncesinde yeni veliahdını belirlemek için kolları sıvadı. Erbakan, büyük kongre öncesinde ilk ciddi mesajlarını da hafta sonu yapılan il başkanları toplantısında verdi. Kongreye ilişkin aldığı kararları açıklayan Erbakan, genel başkan adayının istişareyle belirleneceğini bildirdi. Kongreye tek adayla gidileceğini vurgulayan Erbakan, bunun dışında kimsenin aday olmaması telkininde bulundu. Daha önce dar bir kurmay kadrosuyla istişare yaparak aday belirleyen Erbakan, bazı parti yöneticilerinin ve il başkanlarının talebi üzerine geniş katılımlı bir istişare yapılacağını ifade etti. İl başkanlarına "Merak etmeyin genel başkan adayımız istişare ile belli olacak" diyen Erbakan, herkesin aynı prosedüre tabi tutulacağını söyledi. Kongrede tek adayın olmasına büyük önem verdiğinin altını çizen Erbakan, belediye başkanları, il başkanları, il müfettişleri, parti kurucuları, eski milletvekilleri ve parti yöneticileriyle istişare yaparak genel başkan adayını belirleyeceğinin sinyalini verdi.
 
Erbakan aldığı geniş katılımlı istişare kararı çerçevesinde, partinin yönetim kademelerindeki isimleri gruplar halinde Balgat'taki konutuna çağıracak. Kongre öncesinde evini karargah gibi kullanacak olan Erbakan, il başkanları, belediye başkanları, parti kurucuları, eski milletvekilleri, parti yöneticileri ve il müfettişlerine gönüllerindeki genel başkan adayının kim olacağını soracak. İstişare sonucunda Recai Kutan ile birlikte Numan Kurtulmuş'un isminin ön plana çıkması bekleniyor. Erbakan'ın tabandan gelen talep doğrultusunda Numan Kurtulmuş'un adaylığına yeşil ışık yakabileceği belirtiliyor.
Yukarı Dön
kural Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 08-03-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 102
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı kural Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10-03-2006 Saat 05:18
1 tanesini daha kaldıramaz bu ülke
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.191 Saniyede Yüklendi.