Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Çocuklara devlet bakacak
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Çocuklara devlet bakacak

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Çocuklara devlet bakacak
    Gönderim Zamanı: 12-04-2006 Saat 01:03
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, primi ödensin veya ödenmesin, tüm çocukların 18 yaşına kadar olan sağlık giderlerinin devlet tarafından karşılanacağını bildirdi.

Partisinin TBMM Grup toplantısında konuşan Erdoğan, Sosyal Güvenlik Reformu ile bürokratik pek çok engelin ortadan kaldırılmış olacağını, vatandaşların gerek sağlık, gerekse sigorta hizmetlerinden yararlanabilmesi için kurumlar arasında dolaşmasına gerek kalmayacağını vurguladı.
 
Erdoğan, yıllarca ihmal edilen ve herkes tarafından ''düzeltilsin'' denilmesine rağmen bir türlü yapılamayan sosyal güvenlik reformunun, ülke gerçekleri göz önüne alınarak gerçekleştirildiğini ifade etti.

''Bu reformun artık daha fazla geciktirilmeye takati kalmamıştır'' diyen Erdoğan, sosyal güvenlik sisteminin her yıl katlanarak açık verdiğini, bugün 3 sosyal güvenlik kurumunun finansal açıklarının, GSMH'nin yüzde 4.5'i seviyesine ulaştığına dikkati çekti.

Erdoğan, reformun kamuoyu gündemine getirildiği günden bu yana ısrarla bazı konularda vatandaşların yanlış yönlendirildiğini kaydederek, bu yönlendirme çalışmalarının ülkeye zaman kaybettirdiğini vurguladı. Bazı sendika ve sivil toplum kuruluşlarının açıklamalarında da bunu gördüklerini kaydeden Erdoğan, ''Fısıltıyla üretilen bu
spekülasyonlar, bu yanlış spekülasyonlar gerçek değildir. Bütün açıklığıyla söylüyorum; mevcut reformda emeklilik yaşının 68'e yükseltilmesi gibi bir şey söz konusu değildir'' diye konuştu.

Emeklilik yaşının yükseltilmesinin 2036'dan sonra öngörüldüğüne işaret eden Erdoğan, ''30 yıl sonra... Bu da emeklilik yaşı 68 değil, 65 yaş olarak düşünülmektedir'' dedi.

Başbakan Erdoğan, genel sağlık sigortasının bu düzenleme kapsamında kurulacağına işaret ederek, tüm vatandaşları kapsayan, eşit, erişilebilir ve kaliteli hizmet sunacak bir sistemin getirildiğini anlattı.

Primi ödensin veya ödenmesin, tüm çocukların 18 yaşına kadar sağlık giderlerinin devlet tarafından karşılanacağını ifade eden Erdoğan, ''Ben milletime buradan sesleniyorum; buna 'hayır' demek, milletle beraber olmak mıdır, yoksa millete karşı olmak mıdır? Millete karşı olmaktır. Efendim, 'Ama zarara gireceğiz.' Biz onun hesabını yaptık, zarara girmeyeceğiz, tam aksine kar edeceğiz. Bundan da kar edeceğiz''şeklinde konuştu.

Genel sağlık sigortasıyla vatandaşlara istediği hastaneyi seçme hürriyeti getirildiğini anlatan Erdoğan, ''İster özel, ister devlet hastanesi olsun, genel sağlık sigortası kapsamında herkes istediği hastaneyi seçebilecek'' dedi.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.164 Saniyede Yüklendi.